Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Schilderijspeaker: dit is Symfonisk

Schilderijspeaker: dit is Symfonisk
Redactie

Een schilderijlijst met wifispeaker. Toen we die vier woorden lazen in een persbericht, moesten zelfs wij meerdere keren lezen. Een schilderijlijst met wifi speaker. Dat is, jawel, een mooie prent met daarin een heuse speaker ingebouwd. Wij waren geïntrigeerd en besloten we een unieke gadget van IKEA nader te bekijken.

Vooropgesteld: er zijn veel gekke speakers op de markt. Speakers in muren, speakers in lampen –  je kunt het zo gek niet bedenken of er komt tegenwoordig geluid uit. Maar een schilderij met muziek? Dat hadden we nog niet eerder gezien.

Natuurlijk, loop een willekeurig museum binnen en je kunt met een headphone op luisteren naar waarom Piet Mondriaan precies die blauwe streep heeft gezet op zijn Tableau I, maar de nieuwste hits knallen uit de lijst van een absurdistische Picasso? Nee.

Tegelijkertijd is multifunctionaliteit wel een hype. Kijk naar The Frame, een televisie van Samsung die tevens ingezet kan worden als kunstwerk.

En iedere smartphone is tegenwoordig naast een telefoon ook vooral een ding om mee te netflixen of muziek op af te spelen.  

Symfonisk is een samenwerking tussen Sonos en IKEA, die eerder samen (met succes) een reeks bluetooth- en wifispeakers op de markt brachten.

De Symfonisk is een interessante evolutie van het fenomeen wifi-speaker. Niet langer is het een log ding, maar je hangt hem op aan de muur en verwisselt naar gelang je smaak de voorkant. Vraag is wel of zo’n speakerschilderij in veel woningen past. Aan de achterkant is de unit best dik, waardoor hij in een groot huis al gauw een beetje lomp overkomt. 

Of we dit daarom meer gaan zien? Het idee is in ieder geval best grappig. Prijs? 180 euro.