Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Papa Ger gaat gadgets testen

Papa Ger gaat gadgets testen
Ger
  • Op 17 april 2017

Het schijnt dat een van onze Draadbreuk-redactieleden een kind krijgt. Sterker nog: dat redactielid schijnt ondergetekende te zijn. Het voelt gek en fantastisch, maar bovenal: een uitermate ver-van-mijn bed-show. Nu heb ik al 2345243 boeken gelezen, adviezen van Jan en Alleman ter kennisgeving aangenomen en liefst twee middagen in de Prénatal doorgebracht, maar de wereld van de babygadgets is nog redelijk onontgonnen terrein. Tot nu. Althans, dat is het idee.

Want de doelgroep van Draadbreuk is, naast lekker gek en gemêleerd, ook redelijk jong. De gadgetteers hier willen lezen waarom ik Bixby op de Samsung Galaxy S8 zo allejezus vervelend acht en zitten helemaal niet te wachten op een zelfrijdende Bug-A-Boo of slimme luieremmer. Maar daar heb ik momenteel even – woordgrapje – schijt aan.

Want Draadbreuk is ooit opgestart uit verbazing. En na jaren ons verwonderd te hebben over de disfunctionaliteit van spraakgestuurde bediening of belachelijke marketingpraat is de koek op dat vlak wel een beetje op. Precies de reden dat het zo rustig is, hier.

Simpel gezegd: ik (of Dennis, Bart of Paul, for that matter) kan wel weer een chagrijnig verhaal over een te dikke LG G6 of nutteloze 3D-speaker gaan optekenen, maar dan ben ik ook zo’n zure man. Bovendien werkt het (nu) niet: mijn zuurgraad is momenteel vergelijkbaar met die van een softijsje.

Babygadgets

Ik lach om rompertjes, knuffels en bizar kleine sokken. Ik knik ‘ja’ wanneer mensen vragen of we de termijnecho hebben gehad en of het allemaal goed gaat. Ik verbaas me over de bizarre hoeveelheid keuzes die een mens opeens dient te maken en dat het nog verdomd lastig is om ervoor te zorgen dat mijn kind ook daadwerkelijk mijn kind is wanneer mijn ega en ondergetekende niet getrouwd zijn.

Kortom: er zijn een hoop baby-dingen die ik niet weet. Dus fabrikanten, kom maar door met je handige apparatuur voor versgeborenen. Wat heb ik nodig? Moet ik een simpele babyfoon, of juist een apparaat waarbij ik vanuit de kroeg tegen mijn kind, met camera, hoedje-van-papier kan zingen? Is er een app de aangeeft wanneer ik mijn offspring eten moet geven? Ik heb werkelijk geen idee, en dus wordt het tijd dit, volledig journalistiek verantwoord, te onderzoeken.

Op ongezette tijden geef ik de duiding die jullie, of eigenlijk: mijn vriendin en ik, nodig hebben. Geen dank.

Oh, en mijn fantastische vriendin maakt het trouwens goed. Heel goed.