Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie opvallende aanwijzingen uit Star Wars: The Last Jedi trailer

Drie opvallende aanwijzingen uit Star Wars: The Last Jedi trailer
Bas
  • Op 14 april 2017
  • https://draadbreuk.nl

Eindelijk, de eerste trailer van Star Wars: The Last Jedi is hier. Wanneer Star Wars trailers verschijnen, staat de wereld even stil. Oké, ik chargeer, maar nog even en dit voorproefje op The Last Jedi is zo overgeanalyseerd dat je er scheel van ziet. Voordat dit het geval is, hebben wij hier al een aantal opmerkelijke dingen uit de trailer op een rijtje gezet.

Kleine samenvatting als je het niet weet waar we zijn in het Star Wars verhaal: 13 december van dit jaar komt Star Wars: The Last Jedi uit, de achtste film in de saga. Vorig jaar kwam Rogue One nog uit, dit was een Star Wars Story, een spin-off dus. Meer een ode aan de oude films of een cadeautje voor de fans. Vult het zelf in. Feit blijft dat ze daar ook een shitload mee hebben binnengehaald. Maak zoveel films als je wil, ik ga wel naar de bios hoor George.

Om even je geheugen op te frissen – als dat nodig is – in de laatste film kwam Rey terecht op een eiland. Op een wel heel idyllisch plekje stond een man die z’n hand uitstak en heel goed overweg kon met de lightsaber van Luke Skywalker. Die Rey toevalligerwijs eerder in de film had verkregen. God wie die man is, geen idee. Ga met die wetenschap even de nieuwe trailer kijken van Star Wars: The Last Jedi:

 

1. Kylo Ren ging langs plastisch chirurg

Halverwege de trailer komt een frame voorbij waar heel vluchtig Kylo Ren is te zien. Kylo Ren is één van de villians die bij the Dark side hoort. Kylo liep in The Force Awakens een flinke verwonding op in zijn gezicht, doordat Rey hem ervan langs geeft met een lightsaber. Maar je maakt niet ons niet wijs dat je er dan zo’n klein litteken aan overhoudt. Misschien dat ‘ie een bezoekje heeft gehad van Robert Schoemacher.

Star Wars

Still uit Star Wars: The Last Jedi trailer

2. Echo’s uit vorige Star Wars films

Heel zachtjes hoor je af en toe een echo uit de vorige Star Wars films. Na 0,46 seconden hoor de stem van Prinses Lea dit zeggen: “Help me Obi-Wan Kenobi, you’re my only hope.” En zeven seconden daarna hoor je Obi-Wan Kenobi dit fluisteren: “Seduced by the dark side.” Weer even daarop hoor je: “It binds us.” Uiteraard is dit het onmiskenbare stemgeluid van Master Yoda.

Star Wars

Air Force One alleen dan net iets anders

3. The Force krijgt een andere betekenis

Dit is meer giswerk dan de bovengenoemde opvallende aanwijzingen, maar toch de moeite waard om even te vermelden. Je hoort Luke Skywalker aan het eind van de trailer zeggen dat het tijd is voor de Jedi om er een punt achter te zetten. Dit betekent waarschijnlijk dat Luke inziet dat de geschiedenis zich blijft herhalen en dat de Jedi niks veranderd hebben. Eerst was het Darth Vader met de Death Star en nu is het Kylo Ren met zijn Death Planet. Hij vindt waarschijnlijk dat het kwaad op een andere manier moet worden bestreden, dan de Jedi terug te laten keren.

Nogmaals, het blijft gissen hoe Star Wars: The Last Jedi er straks uit gaat zien. Wat wel zeker is, is het feit dat de tijd van wild speculeren is begonnen. Zo ook hier bij Draadbreuk.