Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Week 19: Konijnenmuziekcamera en slimme luxaflex

Week 19: Konijnenmuziekcamera en slimme luxaflex
Ger
  • Op 16 mei 2017

10 oktober. Dan ben ik vader van een prachtige dochter. In theorie. Het kan dagen, weken of zelfs maanden schelen, heb ik begrepen.

6 vestjes, 1 paar sokjes, een speen, 10 hangertjes en een voedingskussen (?). Dat is de score op babygebied. Het aantal gadgets: nog nul, maar da’s op zich niet zo gek, aangezien iets als een babykamer in ons huis nog afwezig is. Over twee weken ga ik met mijn schoonvader een muurtje van gips en hout bouwen. Dan is mijn slaapkamer gehalveerd, maar ben ik 85 schaafwonden en splinters en een mini-ruimte voor een commode en stoel rijker.

Luxaflex met een app

In die kleine ruimte is gelukkig een raam en laat ik daar nou net een gadget voor hebbe gevonden. Na een aantal grappige mailtjes ben ik in gesprek met Luxaflex. Ja de van de… Luxaflex. Het merk heeft namelijk een compleet nieuw bedieningssysteem, PowerView Motorisation genaamd. Wat het doet? Je Luxaflex op afstand, met behulp van een app bedienen. Lekker modern en hip. Houden wij Draadbreuk’ers van.

Voor een stukje duiding.

 

Moet Memphisje – bewust de lelijkste babybijnaam ooit – een middagtukkie doen, kan ik met een smartphone haar kledingkast 2.0 verduisteren. Handig? Ik weet het niet. Het systeem heeft in ieder geval een open API, waardoor het is aan te sluiten op andere smart home-toepassingen. Of ‘ie kan connecten met de iDoorbell weet ik niet, maar linken aan een of andere stiekeme camera lijkt me best handig. Luxaflex dicht, camera aan – dat werk. Ook handig voor al dat boeventuig of andere schorriemorrie dat ongevraagd mijn huis binnen wil dringen.

Arlo Baby: Konijnenmuziekcamera

Daarover gesproken. Ik stuitte vandaag op de meest vreemde baby monitor van het jaar. NetGear, van de routers enzo, heeft de Arlo Baby bedacht. Een ‘all-in-one’ smart baby monitoring camera met nachtlampje, oplaadbare batterij, luchtsensoren en… Slaapliedjes. Opdat je pasgeboren vrucht maar rustig gaat slapen voordat hij of zij weer honger heeft en de gezellige Yuppenbuurt bij elkaar krijst. Meest opmerkelijke is echter zijn design: hij ziet eruit als een konijn. Ja, echt. Een konijnenmuziekcamera. Met Full HD opnames. Speciaal voor je eigen mini-me.

Ik vind de middelste best een beetje eng…

 

Het model is pas in augustus verkrijgbaar, maar ik heb een testmodelletje aangevraagd. Het lijkt me sterk dat ik dan te laat ben. Mochten er in de tussentijd andere babycams de revue passeren, laat ik het weten.

Voor babyfoons geldt trouwens hetzelfde. Die dingen lijken erg 1.0, maar bij al die camera-apparatuur rijst de vraag: wil ik constant naar mijn kind kijken? Geluid is soms ook fijn. Zeker wanneer het geen gejank is. Nu maar hopen dat de lullabies van Arlo ergens naar klinken…