Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gek: vr-gamen met een pc in je rugzak

Gek: vr-gamen met een pc in je rugzak
Ger
  • Op 5 september 2016

In mijn zoektocht naar goede wifi en broodjes (dank, Acer!), kwam ik opeens langs het mij volslagen onbekende XMG. Daar zat een jongen knetterhard te gaan met een HTC Vive VR-bril op zijn hoofd. Hij had een rugzak om. Daarin zat een pc. Vreemd.

Het praktische probleem van VR? Rondlopen of flink zwiepen met je armen is door alle kabels en snoeren naar je pc niet altijd even slim – het gaat snel mis. Zeker als je nogal enthousiast met pijl en boog schiet, of drones ontwijkt. Wat als je de pc nu met je meeneemt?

Daar hebben ze bij XMG dus echt over nagedacht en resultaat is een rugzak met daarin een een complete pc met onder meer een NVIDIA GeForce GTX grafische kaart en een quad-core processor erin verwerkt. Is zoiets niet ontploffingsgevoelig? Nee, stellen de dames en heren van XMG. Er zitten meerdere coolers in de XMG-walker en zelfs een ingenieus systeem dat warme lucht onttrekt (ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet helemaal begreep). Verder zit er in de backpack-pc bijna alleen maar mobiele hardware, onderdelen die je normaal in je smartphone terugvindt.

Uurtje gamen

Daarmee is hij precies snel genoeg om de HTC Vive en haar games aan te drijven, meent XMG. Heel lang kun je al die toffe games overigens niet spelen: maximaal een uurtje en dan moeten de twee dikke batterijen die in de Walker zitten weer aan de (meegeleverde) lader.

De HTC Vive krijg je er overigens niet bij. Jammer, want goedkoop is de XMG Walker niet. De ietwat vreemde gadget kost online 4800 euro.