Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gespot: bizarre robot van ASUS!

Gespot: bizarre robot van ASUS!
Ger
  • Op 30 mei 2016

In Taiwan is nu een gigantisch tech-evenement aan de gang. Wij eenvoudige Nederlanders weten eigenlijk maar weinig van de Computex, maar feit is dat er wel het nodige gepresenteerd wordt. ASUS valt als eerste op: het merk kondigde een sloot aa nieuwe gadgets aan, maar ook een heuse robot. Vinden wij vet.

Of het nou gaat om RoboHON, Pepper of zelfs de idiote LG Rolling Bot – wij houden van robotica. Al is het maar omdat we ooit een persoonlijke butler die desgevraagd koude Polar-biertjes komt serveren in huis willen. ASUS kennen we in ons land vooral van de pc’s, randaccessoires en (in mindere mate) smartphones en tablets. De elektronicagigant wil echter een grote rol spelen op het gebied van robots. De ASUS Zenbo is het eerste wapenfeit en gelijk een zeer opvallende en grappige versie.

Zenbo: een soort van Alice on speed

Zenbo is eigenlijk een soort van Alice, het robotje dat we kennen van de documentaire, on speed. Zenbo is flexibel, rijdt rond en heeft een grappige grote mond (hé, dat rijmt…). “It’s designed for everyone, but he has specific functionality that helps senior family members safeguard their health and well-being as well as enjoy a connected digital life”, valt te lezen in een persbericht.

Maar Zenbo kan meer. Hij schiet foto’s, kan belangrijke berichten brengen en is ‘een gezellig familielid’. Dat klinkt allemaal erg vreemd (en vooral: wennen), maar ASUS durft ons een kijkje in de toekomst te geven en dat valt alleen maar te prijzen. Opdat we maar ooit automatisch koud bier voor onze neus hebben staan.

Check vooral de video hieronder!