Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Sony Xperia E5: knetter-goedkoop telefoontje

Sony Xperia E5
Mart Opdam

Sony kondigt vandaag mobieltje aan die je kan aanschaffen voor een paar knaken, 176 knaken om precies te zijn. Dan weten jullie zeker allemaal hoeveel de nieuwe Sony Xperia E5 gaat kosten toch? Of hebben we al zo lang geen guldens meer?

Sony is flink aan de weg aan het timmeren op het gebied van smartphones. Wat heet; ze brengen nu een goedkope versie op de markt. Waar ze in Barcelona hun vlaggenschip en zijn matrozen presenteerden komen ze nu dus met de Xperia E5. Ik kan je vertellen dat ze de opvolger van de E4 een flinke boost hebben gegeven. Dit soort telefoontjes kondigen ze echter niet heel groot, geen vette promofilmpjes of knallende presentatiefeestjes. Wat je krijgt van me vandaag is een droge vergelijking met zijn voorganger. Een zinderende strijd met maar één winnaar.

De Grote Sony Xperia E5 versus de E4 contest-standoff-clash

Sony Xperia E5 E4
Dit wordt huilen

            Xperia E5                                                                                Xperia E4


  1.      5 inch 720p HD scherm                                                             5 inch qHD
  2.      Dual SIM                                                                                    Single SIM
  3.      16 GB RAM (extra  tot 200GB)                                                  8 GB ROM (extra tot 32 GB)
  4.      1,5 GB RAM                                                                              1 GB RAM
  5.      13 MP camera (voor 5 MP)                                                       5 MP (voor 2 MP)
  6.       Quad-core MTK6735,                                                              Quad Core ARM Mali400MP2
  7.       2 dagen batterij                                                                        2 dagen batterij
  8.       € 199,-                                                                                      € 130,- (bij uitkomen)

 

Xperia E5 de grote winnaar?

Op het eerste oog zou je zeggen van wel. Het is dan ook de opvolger dus je zou zeggen dat hij wel moet winnen. De kosten zijn wel hoger geworden maar je krijgt meer inhoud. Dual SIM is een vooruitgang, tot 200 GB extra is moeilijk veel en de camera’s hebben ook flinke sprongen gemaakt. De batterij blijft bij elke producent een pijnlijk puntje lijkt het. Ze kunnen er klaarblijkelijk niet voor zorgen dat de batterij langer mee gaat. Natuurlijk zijn de prestaties omhoog gegaan maar de grote smartphone bedrijven willen blijkbaar niet de portemonnee trekken om ons eens een goede batterij te bieden. Om de vraag te beantwoorden: nee, de Xperia E5 is niet de grote winnaar. Zijn kleinere broertje presteert minder maar was ook een stuk goedkoper.

Innoveren blijft lastig hè Sony? Goed, ze proberen wel iets. Zo hadden ze tijdens SXSW, festival in Amerika, hun Future Lab gepresenteerd. Dat was een beetje goedkope manier om slimme jongens en meiden naar zich toe te trekken. Feit blijft dat ze dus een nieuw toestel hebben, de Sony Xperia E5. Toegegeven: hij ziet er wel mooi uit. Toch geïnteresseerd in het kekke apparaaatje? Hij is vanaf begin juli 2016 te krijgen in zwart en wit voor € 199,-. Of 176 rijksdaalders als je die nog hebt liggen.