Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: met Huawei P8 & Sony Xperia Z4

De wandelgangen: met Huawei P8 & Sony Xperia Z4
Ger
  • Op 12 april 2015

Deze week gaat de geschiedenis in als een bar saaie gadgetweek. Ja, de Apple Watch is er en ja de Galaxy S6 is nu te koop, maar in de wandelgangen bleef het vooral heel rustig. Of je moet een klein stijfje van Huawei smartphones krijgen en nog nooit van de Sony Xperia Z4 hebben gehoord. Maar dat laatste lijkt ons sterk.

 

Huawei P8: zonder Ascend, met P8

P8 van Huawei

Zo. Dit is een spannende telefoon.

 

Huawei komt met een nieuw vlaggenschip. Een telefoon met aardige specs, redelijke look-and-feel en moderne versie van Android. Spannend he? Not. Nog het meest bijzondere aan de nieuwe Huawei P8 is het feit dat de naam ‘Ascend’ officieel tot het verleden behoort (maar eigenlijk wisten we dat al). De reden is niet helemaal duidelijk, maar Ascend is dood en begraven. Het zal vast met hipheid te maken hebben – Huawei Pie-eejght klinkt nou eenmaal een stuk frisser dan Huawei Assent Pie-eejght. Ofzo.

Goed, het model krijgt dual-simfunctionaliteit, een 5 inch 720p scherm, 1,2 Ghz octacoreprocessor en een 2GB RAM. Achterop zit een 13 megapixelcamera en hij schiet 5 megapixelselfies. Op 15 april wordt de P8 aangekondigd. Oh, en het lor komt er ook in een heuse ‘lite’-versie.
Waarom moet ik dit eigenlijk weten? Omdat de Chinezen eraan komen. Althans, dat schrijft zo’n beetje iedereen. En dan zal dat wel zo zijn. Kunnen we maar beter jullie op de hoogte houden over de ehh.. Welke telefoon van wie ook ’s weer?

 

Sony Xperia Z4

Xperia Z4 serie

Sony Xperia Z4 fotoserie.

 

10 april. De Sony Xperia Z4 komt eraan. Echt. Echt. Echt. Een verrassing is het toestel allang niet meer. Zelden of nooit was een toestel zo uitgebreid in het nieuws zonder dat ‘ie daadwerkelijk officieel bestaat. Je vraagt je eigenlijk af waarom Sony niet gewoon even een mailtje de deur uit doet: ‘Jongens, de Xperia Z4 komt er inderdaad aan, jullie hebben gelijk, maar het kost ons even tijd een uitgebreid persbericht te sturen, vandaar dat het even duurt.’

Het uiterlijk, de specs – alls van de Xperia Z4 ligt al weken op straat. Er zijn zelfs hele benchmarks online gezet. De Xperia Z4 krijgt een 5,1 inch Full HD-display, 1,9 Ghz octa-core processor van Qualcomm, 3GB RAM en 20 megapixelcamera met zich mee. Ook draait hij op de nieuwste versie van Android en kun je in 4K video’s schieten.
Hela, Draadbreuk. Dit wist ik allang. Wat moet ik hiermee? Nou, kijk eens naar het plaatje boven dit stukje. De Sony Xperia Z4 is namelijk uitgebreid op de gevoelige plaat gezet. En dat wilden we jullie niet onthouden.

 

Samsung Galaxy J5

Bruisonde specs, Frits.

Bruisonde specs, Frits.

 

Samsung mag trots zijn. waarschijnlijk is het ’t mest genoemde merk in deze rubriek. Dat komt niet omdat ze nou altijd geweldige nieuwe producten maken, maar omdat ze vooral heel veel maken. Hou een weekje smartphonenieuws bij en gegarandeerd dat er wel weer een of twee geruchten over Samsung de wereld in zijn geholpen. Dit keer is het de beurt aan de enige echte Samsung Galaxy J5. Een telefoon die, hoe is het haast mogelijk, nog saaier is dan de hierboven genoemde Huawei P8. De J5 is het nieuwe broertje van de Samsung Galaxy J1 en van dit heugelijke nieuwe exemplaar zijn nu de specificaties gelekt. De J5 krijgt een 5 inch 720p display, quad-core processor en 1,5 GB RAM met zich mee. Wanneer het toestel gelanceerd wordt is overigens nog niet duidelijk.

Is de Samsung Galaxy J5 echt zo saai? Ja.