Draadbreuk 101 van 2015: 25 t/m 6

Draadbreuk 101 van 2015: 25 t/m 6

We naderen het einde van het jaar, en dus ook de ontknoping van de Draadbreuk 101. In de hogere regionen van deze lijst-van-dingen-die-wij tof-vonden staan bijvoorbeeld een accu voor in de meterkast en een geheugenkaartje. Dat klinkt vrij suf. Maar voor je wegklikt: in deze serie staat ook flink wat Microsoft en dat betekent anno 2015 gewoon veel lekkers. Wat je nog meer kunt verwachten? HTC duikt nog even op, maar dan met iets wat in de verste verte niet lijkt op een HTC One smartphone. Dit zijn de nummers 25 tot en met 6!

<< Begin bij het begin: Draadbreuk 101 nummers 101 t/m 76
<< Teruglezen: Draadbreuk 101 nummers 75 t/m 51
<< Ook cool: Draadbreuk 101 nummers 50 t/m 26
>> Maar het allercoolst: Draadbreuk 101 top 5

 

[divider]Droom in duigen[/divider]

25: Olympus PEN Lite E-PL7

Olympus is een beetje een vreemd merk. Niet omdat het rare producten uitbrengt, maar omdat het best weinig reclame maakt. Je ziet weleens wat bannertjes op de interwebz, en het merk is ook niet vies van een sponsoringetje hier of daar, maar daar houdt het wel mee op. En dat is jammer, want het merk verdient meer aandacht. De Olympus PEN Lite E-PL7 is daar een goed voorbeeld van: een mooie systeemcamera met prettig (eenvoudige) bediening en geweldige beeldkwaliteit. Dat het model aan de dure kant is, deert ons niet. Het model verdient een plekkie in de DB101. En kom, we doen lekker gek, gewoon op plek 25.
Lezen: Olympus PEN Lite E-PL7 review

 

 

[divider]Kom-van-je-reet-cam[/divider]

24: GoPro Hero 4 Session

Een nieuwe GoPro is altijd iets om naar uit te kijken. In de eerste plaats omdat deze GoPro Hero 4 Session een behoorlijke stijlbreuk met de eerdere GoPro’s is. De camera heeft de vorm van een stevige dobbelsteen, met 3,8 centimeter aan alle kanten. Hij heeft één knop, kan met accessoires overal op vast gemaakt worden en staat via wifi in verbinding met je smartphone. Filmen doet de mini-kubus in 1080p met 60FPS. Zijn formaat maakt ‘m nog veelzijdiger in gebruik dan zijn grote broers. Maar wat ook altijd interessant is aan een nieuwe GoPro? Het feit dat de lancering altijd gepaard gaat met een compilatievideo van beelden geschoten met betreffende camera. Dus zien we door de lens van de Hero 4 Session mensen bergbeklimmen, snowboarden, surfen, mountainbiken en andere epische shit doen. Allemaal zaken die wij ook best zouden willen/kunnen/durven doen, als we maar eens met onze luie reet van de bank af zouden komen. Zucht…
Kijken: Techendraads met o.a. GoPro Hero Session

 

 

[divider]Batterij voor de big picture[/divider]

23: Tesla Powerwall

We roepen regelmatig dat accu’s k*% zijn. Daar zit een stevig stukje frustratie in, omdat de accu van onze gadgets altijd op de minst gelukkige momenten leeg raken. Waarom, oh waarom staat de Tesla Powerwall – iets dat in essentie niets meer dan een accu is – dan zo hoog?! De Tesla Powerwall is een accu voor je huis. Zelf stroom opslaan is wat alle stoere gasten gaan doen. Energie van je zonnepanelen terugsturen naar het energienet, levert je namelijk niks op. Een accu in de schuur kan veel meer besparen. In het geval van stroomstoring blijft Netflix gewoon lekker draaien, terwijl jouw buren in het donker zitten. Maar er zit ook een big picture verhaal aan. Als iedereen een accu in zijn huis zet om piekverbruik op te vangen, kunnen we met z’n allen verder met een energienet dat vele malen kleiner, goedkoper en zuiniger is. Kijk, dat is een stukje mijlenver vooruit denken zoals je dat bijna alleen bij Tesla ziet.
Lezen: Tesla Powerwall redt je pizza

 

 

[divider]Android supreme[/divider]

22: Huawei Nexus 6P

Wil je een high-end Android smartphone kopen, maar weet je niet welke? Dan kun je eindeloos vergelijkingssites afstruinen, kooptips checken, expertreviews doorspitten, consumentenreacties lezen en specs naast elkaar liggen. Maar als je daarmee tot de conclusie komt dat je iets anders dan een Nexus 6P moet komen, dan was al dat werk voor niets. De Nexus-lijn dient al sinds het begint als voorbeeld voor andere smartphone-makers over hoe Google graag zijn Android-toestellen ziet. Nexus-toestellen hadden altijd de nieuwste hardware maar ook gegarandeerd de nieuwste software. De kale versie van Android kon altijd als eerste rekenen op updates. Met de Nexus 6P is dat niet anders, maar ditmaal wordt er ook aandacht geschonken aan gebieden waar Nexus-toestellen normaal hopeloos in achterbleven. De accuduur is bijzonder goed, de behuizing van strak metaal en zelfs de camera kan meekomen met de beste smartphones van dit moment. Als je een Android-smartphone hebt gekocht die niet de Nexus 6P is, dan weet je bij deze dat je beter had kunnen doen.
Lezen: Google’s nieuwe goodies, met o.a. de Nexus 6P

 

 

[divider]Het ligt aan ons[/divider]

21: Microsoft Surface Pro 4

De Microsoft Surface Pro gaat al een aantal jaar mee. In 2013 stond de Surface Pro 2 op nummer 76 in de Draadbreuk 101. In 2014 kwam de Surface Pro 3 in het hele verhaal niet voor. De Surface Pro 4 borduurt verder op hetzelfde concept. Het is nog altijd een opgevoerde Windows-tablet met een kickstand in de rug. Door er een toetsenbord-cover naar keuze aan te klikken krijg je een gekrompen ultrabook. Bij de Surface Pro 4 wordt ook nog standaard een drukgevoelige stylus geleverd. De achterkant daarvan dient als gum, net als bij ’n echt potlood. En om te voorkomen dat je ‘m kwijtraakt klikt hij stevig aan de zijkant van de tablet vast. Prachtige hardware, complete software. Maar wat is er nou zoveel anders dat hij in 2015 ineens zo hoog in de lijst komt? Het antwoord is simpel: wij. Wisten we voorgaande jaren niet wat we met deze gekke laptop-tablet combo aanmoeten, nu voelen we ‘m. En het voelt goed. We zijn klaar voor de Surface Pro 4.

 

 

[divider]Dikke audio-unit[/divider]

20: Raumfeld Sounddeck

De Soundbar is uit, de Sounddeck (of: plate) is in. Plaats een gigantisch rechthoekig blok onder je dunne tv et voila – je hebt eindelijk weer fatsoenlijk geluid. Raumfeld maakte dit jaar een mooie (soort van) opvolger van de Teufel Cinebase, die Paul tot op de dag van . Een fraaie editie waar we best fan van zijn. Of liever: waar Paul fan van is. De rest van de redactie is nogal verdeeld over dit soort belachelijk grote units om je tv-geluid op te krikken. Zijn daar geen andere oplossingen voor te bedenken? Desalniettemin een prima 20e plek voor deze opmerkelijke audiogadget.

 

 

[divider]De toekomst is hier[/divider]

19: Microsoft Hololens

Terwijl de hele wereld zijn smartphone voor het eerst in een kartonnen doosje schuift en die tegen zijn gezicht aan duwt, halen ze bij Microsoft de schouders op. Van die hele VR-hype zijn ze niet onder de indruk. Sterker nog, begin dit jaar zette het bedrijf gewoon alvast de volgende stap: augmented reality. De Hololens deed ons de kin ver op de borst zakken. Een volledige pc op je neus, die 3D-beelden over de echte wereld heen projecteert. Zo heb je Netflix op de muur, spel je Minecraft op de koffietafel en verandert je arm in een brute lasergun waarmee je de robots afschiet die in jouw huiskamer de deur intrappen. Holy shit, wat ziet dit er vet uit. Nadelen zijn er ook. Zo blijkt het apparaat nog een vrij beperkt gezichtsveld te hebben en – je voelt ‘m al aankomen – hij ligt voorlopig niet in de voordeelbakken van de Hema. Momenteel alleen te krijgen als je officieel Windows developer bent. En $3000 lapt.
Lezen: Ik wil een Microsoft Hololens

 

 

 

[divider]E-corp[/divider]

18: Mr. Robot

Techjournalisten klagen nogal. Ze zijn doorgaans nogal zuur. Het internet is een onveilige bende en bedrijven als Facebook en Google zijn maar op een ding uit: jouw gegevens. Dat ze je leven (ook) verrijkt en verbeterd hebben, lijkt het gemiddelde online spijkerjackie te zijn vergeten. Het enige wat dat aftandse journaille echt leuk vindt? Linux, PGP-encrypties, eentjes-en-nulletjes. Kortom: ze houden van hacken.

En laat daar in 2015 eindelijk eens een serie over gemaakt zijn die wel geloofwaardig is. Mr Robot draait om een sociaal gestoorde hacker die overdag bij een beveiligingsbedrijf werkt, maar ’s nachts iedereen hackt die kwaad in de zin heeft. Normaliter een wat cliche-matig verhaal, maar de serie is on-Amerikaans goed.; Dat wil zeggen: er zitten geen overdreven shots in en programmeurs worden niet stoerder of leuker gemaakt dan ze zijn – dat zijn ze namelijk nooit.

Je ziet gewoon een lelijk en bleek jongetje die in de Linux-terminal wat toetsencombinaties intikt.  Verfrissend.

Recensie: Mr Robot: Linux is het nieuwe pijpen

 

 

[divider]I love mondays[/divider]

17: Spotify Discover Weekly

Natuurlijk werd de concurrentie voor Spotify steviger. Tidal kwam erbij en Apple lanceerde Apple Music. Daarnaast groeide ook de tegenstand van artiesten die meer betaald willen krijgen. Prince gaf Spotify de vinger. Taylor Swift deed hetzelfde. Toch blijft de Zweedse muziekstreamdienst voor ons de onomstreden favoriet en dankzij Discover Weekly is dat alleen maar meer geworden. Deze feature geeft gebruikers elke maandag een nieuwe playlist met muziek die ze goed vinden. Daarmee zet Spotify de enorme berg luisterdata die ze over iedereen verzamelen eindelijk eens in voor iets nuttigs. Want het idee is niet alleen heel leuk, het werkt ook. Gerust niet elke track beland direct bij onze favorieten, maar échte missers zijn schaars. Het is een leuke mix van bands waarvan we blij zijn dat ze weer eens gespeeld worden, tot artiesten waarvan we hadden gewild dat we veel eerder van ze gehoord hadden. Het werkt zo briljant, we krijgen bijna zin in maandagen. Bijna.

 

 

[divider]Beste smartwatch tot nu toe[/divider]

16: Samsung Gear S2

2015 was het jaar van de smartwatch. 2014 ook. en 2013 misschien ook nog wel. Kortom, de smartwatch is helemaal hot and happening. Probleem is alleen dat vooral fabrikanten dat vinden. Onderzoek wijst uit dat vooralsnog haast niemand echt zo’n ding om zijn pols wil hebben. Dat begrijpen we. Smartwatches zijn lelijk, lomp en disfunctioneel. Althans, dat is wat we het afgelopen jaar vaak riepen en schreven. Totdat we na een bacchanaal de Samsung Gear S2 plots om onze pols hadden. Wat bleek? De Gear S2 is een verrassend prettige smartwatch met een fijn ringetje en besturingssysteem. Bovendien ziet de Classic-editie er ook nog eens erg mooi uit. Na de deceptie van de Apple Watch is dit een verademing. Nu nog iOS-ondersteuning en we zijn helemaal gelukkig.
Lezen: Samsung aan de ronde smartwatch

 

[divider]Seks in een platte behuizing[/divider]

15: Microsoft Surface Book

2015 gaat de boeken in als het jaar waarin we ineens de lotion en tissues pakten voor een productpresentatie van Microsoft. Jawel, het bedrijf van Excel, Powerpoint en dat prehistorische XP op die beige pc van je pa en ma is nu weer fris, hip en onze favoriete kandidaat voor Netflix and chill. We hadden het eerder al over de krankzinnige Hololens. De Lumia 950 XL waarmee je gegarandeerd scoort en de Surface Pro 4 die meer dan goed door de puberteit heen is gekomen. Maar sexier dan de Surface Book wordt het niet. Het is Microsoft’s eerste, eigen laptop. Of eigenlijk is het meer een Surface Pro, maar dan nog lekkerder. De basis is een 13 inch tablet met Windows 10, waarbij een heel bijzonder toetsenbord hoort. Die heeft niet alleen een extra accu, maar ook een dedicated GPU voor extra grafische spierballen. Dat maakt de combinatie, volgens Microsoft, twee keer zo krachtig als de Macbook Pro. Het zal gerust. Maar wat pas écht sexy is, is die scharnier-klik-constructie, voorzien van dynamic fulcrum en electric wire. Wat het is? Weten wij veel? Maar als onze vriendin het in ons oor fluistert, zijn we er klaar voor ook.
Lezen: Microsoft toont toffe dingen, zoals de Surface Book

 

 

[divider]Smartphonevideo’s worden eindelijk cool[/divider]

14: DJi Osmo

Het Chinese DJi kennen we allemaal van de toffe drones die ze maken. En het feit dat we die drones kennen, is omdat die drones zijn uitgerust met camera’s die mooie beelden maken die wij dan weer bekijken op Youtube. En het feit dat die beelden zo mooi zijn, is mede dankzij het geavanceerde stabilisatie-systeem dat DJi voor zijn camera’s heeft. Wat nou als je dat ook gewoon op de grond wil hebben? Moet je dan met een drone van €2500 in je handen rondlopen? Nou, sinds dit jaar niet meer. De DJi Osmo is een camera op een volautomatische gimbal. Een comfortabel handvat, daar bovenop een cameraatje, flink wat scharnieren ertussen en een shitload aan geavanceerde technologie om alles goed te laten werken. Dat is de DJi Osmo in een notendop. Het resultaat: een afkickende crackjunk op een eenwieler kan hiermee nog superstabiele beelden maken. Wij houden van stabiele beelden. Daarom houden we van de DJi Osmo.
Kijken: DJi Osmo serieus toffe camera voor serieus geld

 

 

 

[divider]VR van falend bedrijf[/divider]

13: HTC Vive

Oef, HTC had een zwaar jaar. De financiële cijfers waren kwartaal op kwartaal genoeg om je van een flatgebouw te werpen. Hun HTC One M9 maakte geen enkele indruk, terwijl hun HTC One A9 werd weggezet als schaamteloze iPhone-kopie. De HTC Re Camera was een gek, heel gek ding en de Re Grip fitnessband….nou, die was iedereen vijf minuten na de presentatie al vergeten. Alles wat HTC in 2015 aanraakte, veranderde in poep. Alles, behalve deze gadget. Het was al een beetje bekend dat ze ‘iets met VR zouden gaan doen’. Maar omdat het HTC is, verwacht je dan hooguit een Cardboard VR-headset met ultrapixel beeld ofzo. Een volwaardige concurrent van de Oculus Rift?! Nee, die zagen we inderdaad niet aankomen. Wat we ook niet aan zagen komen is dat het geval uitzonderlijk goed lijkt te werken met goed beeld en tjokvol geavanceerde sensoren. En met game-ontwikkelaar en uitgever Valve achter zich, heeft het nog kans van slagen ook. Smartphone-bedrijf HTC weet even niet meer hoe het smartphones moet maken, maar slaat wel en passant even de VR-spijker op de kop. Is er dan helemaal niets meer zeker?
Lezen: HTC en Valve tonen hun VR-headset

 

 

[divider]Wij zijn even een paar uur ‘druk'[/divider]

12: Agar.io

Dit stukje schrijven kostte een goede drie dagen. Niet omdat het zo moeilijk, zo diepgravend of hoogdravend is ofzo. Nee, tijdens het schrijven kregen wel elke keer de neiging om even ‘agar.io’ in onze adresbalk in te tikken. En *poef* weer een paar uur verdwenen. Agar.io is een simpele MMO-browsergame met kleurrijke bolletjes die elkaar opeten om te groeien. Het verscheen dit jaar ineens op 4Chan en sloeg daarna in als een bom. Het is één van de duizend meest bezochte websites ter wereld, de mobiele apps zijn ondanks hun zuigendheid tientallen miljoenen keren gedownload en ‘agario’ was in Nederland in 2015 de snelst stijgende zoekterm van het jaar. Agar.io heerste kortom over het internet en dat verbaast ons totaal niet. Het spel is traag, maar verveelt geen moment. Het is simpel, maar biedt bijna eindeloze diepgang. Het maakt van anonieme internetters je beste vriend of je ergste vijand. Het is kinderachtig kleurrijk, maar biedt alles wat het echte leven ook een struggle kan maken. Anyway, als je ons zoekt…server west-Europa. Zie je daar.
Diepgang: De levenslessen van Agar.io

 

 

[divider]PC in je broekje[/divider]

11: Microsoft Continuum

Smartphones zijn in in essentie gewoon kleine computers die je in je broekzak draagt. Geavanceerde stukjes high-tech met minescule maar krachtige processoren en talloze GB’s aan razendsnel geheugen. Het is toch altijd een beetje zonde om dat dan alleen te gebruiken om selfies te voorzien van een X Pro II-filtertje. Daarom leeft het idee ook al een aantal jaar om je smartphone te gebruiken als basis voor een soort pc. Je hangt je telefoon aan een groot beeldscherm, plugt er een full-size toetsenbord en muis in en je kunt gewoon je 9-tot-5 plichten doen. Motorola probeerde dat enkele jaren terug al eens met de Atrix 4G, maar dat was nog te vroeg dag. Inmiddels zijn we er klaar voor, en belangrijker: de hardware en software lijkt er klaar voor. En wie kan nou beter een smartphone omtoveren tot PC dan Microsoft? Hang een Lumia 950 (XL) aan een klein kastje, en bam: je hebt een bijna volwaardige PC. Bijna, want je bent wel afhankelijk van Windows 10 apps en die zijn nog altijd schaars. Maar de toekomst dat wij onze video edit software kunnen draaien vanaf de telefoon is weer een stukje dichterbij en dat maakt ons blij.

 

 

[divider]Met de korte achternaam[/divider]

10: Janlul.com

Een soort-van-wijs man deed ooit eens uit de doeken hoe je online piraterij kunt stoppen. Het is eigenlijk heel simpel: maak goede content, zorg dat het gemakkelijk te krijgen is, stel het gelijk wereldwijd beschikbaar, zet het op elk mogelijk apparaat en regel een zo eerlijk mogelijke prijs. Nu ging dat waarschijnlijk over films en muziek, maar een knap potje voetbal valt bij ons ook in de categorie ‘goede content’. Maar dan is er een probleem, want de voetbalrechten liggen bij een aantal partijen die daar flink geld voor willen zien. Dat is hun goed recht, maar als de boel dan achter een decoder verdwijnt, dan weten piraten daar wel raad mee. Als er ergens iemand tegen een bal aantrapt, kun je in het grijze circuit van websites live meekijken. Exemplarisch voor de live-stream piraten was JanLul.com. De Nederlandse website deed wat betaalzender Fox naliet om te doen: de voetballiefhebber toegang geven tot wedstrijden die hij of zij wil zien. Goed, gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en op allerlei apparaten. Het kostte de streamboer uiteindelijk de kop, de site is inmiddels dood. Maar zijn geest leeft door in Russische of Spaanse alternatieven. En die geest zal blijven leven, totdat Fox Sports eindelijk eens écht iets tegen online piraterij gaat doen: namelijk zijn eigen zaakjes goed regelen.
Opinie: Waarom ik Janlul.com gebruik

 

 

[divider]Gewoon lekker[/divider]

9: Dell XPS 13

Een rand rond een beeldscherm. Wij hebben er niets mee. Hoe kleiner hoe beter, zeggen wij altijd maar. Op de curved-LCD in onze woonkamer is de bezel nauwelijk zichtbaar, onze smartphone-schermen groeien met het jaar zonder dat het toestel meegroeit. Waarom onze laptops dan nog een rand rond het scherm hebben van enkele centimeters? Omdat we geen Dell XPS 13 hebben. Deze laptop veroverde aan het begin van het jaar onze harten dankzij zijn fantastische, randloze beeldscherm. ‘InfinityEdge’, noemt Dell het zelf. Het zag er niet alleen ontzettend lekker uit, het had ook een ander voordeel: zonder randje kon de hele laptop ineens een stuk kleiner zijn. En dus is de 13,3 inch laptop van Dell zo groot als een 11 inch laptop van een willekeurig ander merk. Toch zouden we de XPS 13 tekort doen als we alleen naar het uiterlijk zouden kijken. Er zit genoeg schoonheid binnen in de slanke behuizing van koolstofvezel. De duurste configuratie komt met een QHD touchscreen, 8GB RAM, SSD en Core i7. Je betaalt er flink voor, maar daar krijg je dan ook weinig bezel voor terug.
Lezen: Dell XPS 13 is de kleinste laptop met 13 inch scherm
[divider]Een kaartje van geen formaat[/divider]

8: Sandisk 200GB MicroSD-kaart

Veel sexlozer dan een geheugenkaartje gaat het niet worden in de techwereld. Wat deze sd-kaart dan in de DB101 doet? Omdat het een teken van evolutie is. 200GB aan opslagruimte in een stukje plastic dat kleiner is dan de nagel van je grote teen. Als koters van een jaar of tien liepen we te hannesen met floppy’s (hier de wiki-pagina, mocht je geen idee hebben wat het is), waar je 1,44MB aan data op kwijt kon. Soms had je drie van die diskettes nodig om een spelletje naar een andere computer te verplaatsen. Was je een hele dag in de weer: bestanden inpakken, splitsen, kopiëren naar de floppy’s, naar huis van vriendje rennen, inhoud naar zijn computer kopiëren, bestanden weer samenvoegen, uitpakken en daarna het spel installeren. Ik word nu al moe als ik aan die tijd terugdenk. Inmiddels stoppen we zonder daarbij stil te staan 200GB aan extra opslagruimte in een telefoon. En daar betaal je, in ieder geval met de laatste aanbieding op Amazon, nog geen honderd dollar voor. Het is bizar vrienden, bi-zar.
Check: een heuse videopreview van een MicroSD-kaart

 

 

 

[divider]plata o plomo![/divider]

7: Narcos

Een serie over cocaine, geweld en seks – welke rechtgeaarde kerel wil dat nu niet? Narcos bleek vanaf de start een hit. En de grap is, het verhaal over een uiterst megalomane en succesvolle drugsbaron in Colombia is nog eens waargebeurd ook. Pablo Escobar was in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw een figuur van formaat. De man deed ons bingewatchen. En niet zo’n klein beetje ook. Narcos. Nog voordat ‘de massa’ Pablo ontdekte, waren wij al aan het googelen op de vraag of er een tweede seizoen Narcos gaat komen. Wees gerust: die komt er. Volgens de laatste geruchten in augustus 2016. Dat is even wachten, maar het wachten waard. Nog niet gekeken? Hup, nu naar Netflix surfen en kijken!
Recensie: Narcos verrijkt en verneukt je leven

 

 

[divider]Dit wordt onze volgende[/divider]

6: Tesla Model X

Wie Draadbreuk een beetje volgt weet dat wij niet bepaald petrolheads zijn. We knorden ooit in een aftandse Volvo van Ger met 80 over de Autobahn om de IFA te verslaan. En afgelopen MWC waren we niet eens compleet omdat Dennis het vliegtuig naar Barcelona had gemist. Hij heeft het hele vliegveld nooit gehaald omdat op de snelweg de uitlaat ineens onder zijn Daihatsu vandaan kletterde. Het is armoe troef met onze waggies, en dan ga je met een schuin oog toch eens naar iets anders kijken. Mochten we ooit een paar ton winst draaien met deze toko, dan staat de auto van de zaak al vast: de Tesla Model X. Het elektrische automerk presenteerde dit jaar zijn eerste SUV. Overdreven groot – je kunt er zes of zeven man in kwijt – maar ook overdreven tof. De vier wielen worden elk aangedreven door een eigen elektrische motor. Vanaf het stoplicht zit je op 3,2 seconden op de 100 kilometer per uur met dit bakbeest, opladen hoeft pas na 400 kilometer en hij kan deels zelf rijden als het moet. Minstens zo indrukwekkend is het 43 inch touchscreen op het dashboard, desgewenst de toffe lichtshow en de luchtfilters waarmee je volgens het bedrijf door een aanval met chemische wapens kunt rollen. Oh, en dan zijn er nog de achterdeuren. De Tesla X heeft fucking Falcon-doors. Die klappen omhoog. Wat het nut daarvan is? Dat is de verkeerde vraag, vriend. Falcon doors op een auto is altijd +1. Ook geruststellend: De Tesla Model X hééft niet eens een uitlaat om er onder vandaan te vallen. Barcelona, here we come!
Lezen: waarom Dennis niet op het MWC was

 

<< Begin bij het begin: Draadbreuk 101 nummers 101 t/m 76
<< Teruglezen: Draadbreuk 101 nummers 75 t/m 51
<< Ook cool: Draadbreuk 101 nummers 50 t/m 26
>> Maar het allercoolst: Draadbreuk 101 top 5

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.