Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

JBL Clip review: handzame krachtpatser

JBL Clip review: handzame krachtpatser
Jeroen den Otter

Reviewoverzicht

Geluidskwaliteit
8
Uiterlijk
8.5
Connectiviteit
7.5

Booming

Hollen! Voor 50 euro kan je niet mis grijpen. Formidabele unit.

Een hippe speaker in speels formaat, spetterende kleuren en uitgerust met een heuse clip aan boord. Jawel, we hebben het over de JBL Clip, een ontzettend fijne bluetooth speaker.

Uiterlijk

Ronde vormen, het is niet alleen te bekoren bij vrouwen. De JBL Clip ligt met z’n ergonomische vormgeving ideaal in de palm van je hand waardoor je direct met je vingertoppen bij de controls kan: Aan, uit, harder, zachter, telefoon opnemen of een bluetooth verbinding tot stand laten komen. Het kan allemaal en met 150 gram schoon aan de haak dans je zelfs de sterren van de hemel terwijl je de speaker de hele avond vast hebt.

Wie liever niet danst op bluetooth muziek kan gebruik maken van de oude vertrouwde 3.5mm jack die op een sympathieke manier is verwerkt in het design van de speaker. Verwacht overigens geen draad waar je de lengte van je bureau mee overbrugt, je moet het doen met een slordige 30 centimeter.

Het draad is niet al te lang.

Het draad is niet al te lang.

Verder kenmerkt deze speaker zich door een clip, waarmee je ‘m overal aan kunt haken. Ideaal als avonturier die de laatste hit noteringen van Bieber wilt horen tijdens zijn expeditie, men clipt deze speaker aan een rugzak en klaar. En zo kan je eigenlijk heel creatief worden. Omdat ondergetekende niet in de jungle bivakkeert probeerde hij het in de kersttakken van z’n kerstboom, aan zijn schooltas (is niet cool) en aan de lussen van jeans. Het werkt, doet de job en je speaker is bovendien veilig van vallen. Maar het liefst leg ik de speaker toch ergens neer en fantaseer ik over manieren hoe de clip mogelijk gebruikt kan worden terwijl ik met de knoppen het volume omhoog druk bij de deuntjes van het album A Head Full Of Dreams.

Want ja, de knoppen. Belangrijk want, het is namelijk de tactische feedback. Hieruit neem je waar of het product ook premium aanvoelt. De knoppen zijn mooi verwerkt in de speaker, ze steken namelijk niet uit. Nadeel: als je niet naar de speaker kijkt moet je even zoeken waar een betreffende knop zit. Eenmaal i gedrukt is er voldoende feedback te voelen in de knoppen.

Geluid

Verbonden, check. Muziek aan, check. Ogen dicht, check. Wauw! De JBL Clip is gewoon een kleine krachtpatser als het om geluidskwaliteit aankomt. Met een speaker die in de palm van je hand past heb je eigenlijk geen grote verwachtingen maar dit overtreft alles. Hoog detail niveau, mooie hoge en mid tonen en voor zo’n kleine unit een best wel aardige bass. Het volume kan aardig opgekrikt worden waardoor je een midden formaat huiskamer zonder pardon kan bedienen. Alleen wordt het geluid op maximum volume wel enigszins vervormd. Ook beziet de batterij het op volle kracht en met bluetooth connectiviteit aan. Normaliter haal je er ongeveer 5 uur uit, tijdens mijn hevige sessie proberende studenten aan het dansen te jagen, 4 uur.

Lekker geluidje hoor.

Lekker geluidje hoor.

Verder niks te klagen?

Lekker design, goed geluid, prima bediening. De gemiddelde iPhone gebruiker heeft niks te klagen, alleen kan ik mij indenken dat Android gebruikers NFC connectiviteit missen. Jammer de bammer.

 

NFC mist.

NFC mist.

Conclusie

JBL zet de met clip een mooie compacte bluetooth speaker op de markt die zijn prijs van 50,- euro meer dan goed doet. Mooi design, hemels geluid en komt tijdens sportieve work-outs goed uit de bus door z’n handige clip. Het gemis van NFC is jammer maar wordt goedgemaakt door een prima werkende bluetooth en analoge verbinding.