Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie lekkere dingen aan de iPhone SE 2

Apple iphone SE 2
Redactie

Het heeft door de coronacrisis lang geduurd, maar gelukkig is ‘ie er dan toch: de nieuwste iPhone SE. In dit overzicht geven we vijf features van deze bijzondere telefoon van de mannen en vrouwen uit Cupertino.

Als eerste de iPhone SE (2) is wederom niet het beste paard van Apple’s stal, maar dat doel dient hij ook niet. Deze telefoon wordt gezien als het ideale tussenmaatje voor mensen die extreem blij worden van iPhones, maar extreem balen bij het zien van de prijs van die dingen. De Apple iPhone SE zorgt voor een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en dat doet hij door deze zaken:

Lekkere specs

Een 4,7 inch Retina HD-Disply met touchID. Een A13 Bionic-chip. Computational photography. 64, 128 of 256 GB geheugen. Dat zijn nogal wat aardige feitjes. De Apple iPhone SE 2 is de meest betaalbare iPhone op de markt, maar kent wel bijzonder fijne specificaties. Specificaties zeggen natuurlijk niet heel veel, maar neem van ons aan: deze iPhone is snel, werkt intuïtief en schiet een aardig plaatje. Oh, en hij is ook water- en stofbestendig. Fijn toch?

Lekker klein

Wij zijn het al jaren zat. Waarom moeten telefoons anno 2020 toch altijd zo belachelijk groot zijn? Een gemiddelde Alcatel past niet in je broekzak, om maar over de Galaxy Note’s van deze wereld nog maar te zwijgen. Al in 2014 constateerden we dat telefoons constant groter en groter worden.

De Apple iPhone SE is een heerlijke uitzondering op die vervelende regel. Gewoon lekker een skinny jeans aan, zonder dat het lijkt alsof je wel héél erg blij wordt van de buschauffeur, om maar wat te noemen. Hij (de iPhone, dus) meet slechts 4,7 inch en dat precies het formaat wat fijn is wanneer je ‘m met één hand wil bedienen. Misschien minder fijn om een Netflix-serietje te kijken – al vinden wij dat stiekem vaak onzin. Alsof die ene inch verschil jouw kijkplezier zoveel bevordert… Laat het vooral weten als je het met ons oneens bent op dit punt.

Lekker plaatjes schieten

Apple heeft een naam hoog te houden als het gaat om de camera. Foto’s van de gemiddelde Apple-smartphone zijn over het algemeen van zeer goede kwaliteit, om over de videofunctie nog maar te zwijgen.

“iPhone SE heeft het beste single camera-systeem ooit in een iPhone met de 12-MP groothoekcamera met een diafragma van f/1.8”, zo stelt het merk zelf in een ronkend persbericht op haar site. Nu moet je zo’n bericht altijd met een korreltje zout nemen, maar neem van ons aan dat er stiekem best een kern van waarheid in zit.

De iPhone SE kent liefst zes belichtingseffecten en speciale diepteregeling om een mooie bokeh te creëren. Zo kun je prachtige portretten schieten.

En wat betreft de videomodus? Tja, check deze 4K 60FPS-video vooral even. En hou dan je mond. Of schreeuw van de daken hoe mooi het is.

Testvideo iPhone SE 2

Sferisch videootje, hoor.

Extra lekker: de prijs

We hebben het al in de eerste alinea kort vermeld: de prijs/kwaliteitverhouding van de iPhone SE2 is bijzonder goed. En dat is fijn want in de huidige tijd (juist nu!) draaien we ieder dubbeltje om. Met een verwachte economische inkrimping van 7 procent is het verstandig om enigszins op je portemonnee te letten. De iPhone SE is al bereikbaar vanaf 489 euro. En dat is toch wat anders dan die duizenden euro’s die je voor een gemiddelde Galaxy Flip of iPhone 11 lapt. Dat noemen wij… Lekker.