Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kleine vaatwasser: deze gadget van Daan Tech wil je hebben

Bob Vaatwasser:
Redactie

In jouw studio, studentenkamer of kleine appartement zit natuurlijk geen vaatwasser en laten we wel wezen: dat is best behoorlijk k*t. Zo’n ding maakt iemands leven gewoon beter. En daarom presenteren we vol joluit: BOB, een kleine vaatwasser van het verder onbekende Daan Tech.

Een vaatwasser als gadget. Dan verwacht je misschien een hip ding die je met je smartphone bedient. Welnee, dit is een apparaat dat doet wat hij moet doen en juist daarom zijn we zo enthousiast.

In een wereld waar alles smart, connected en corona 5g moet zijn, is het wel fijn als een apparaat gewoon doet wat hij moet doen: jouw afwas, dus.

BOB: mini vaatwasser op aanrecht

Bob komt van Daan Tech, een hip en innovatief productendesigntechbureau (is dat een woord?) uit Parijs. “Houd je handen uit het sop, kies Bob”, schrijft het op haar website en daar moeten wij wel om grinniken.

En we snappen het gelijk, want BOB heeft een aantal handige functies die noemenswaardig zijn.

Zo kent -ie een speciale UV-functie waarbij je een of meerdere telefoons kunt ontsmetten, zonder daar water bij te verbruiken.

En BOB is relatief ‘gezond’: hij heeft slechts 2,6 liter water nodig voor een complete vaatwas, al is het onduidelijk of hij daarvoor aangesloten moet worden op het waternet.

In BOB passen zes borden, kopjes en glazen en bestek, schrijft vakblad ERM over de nieuwe gadget. Is dat genoeg? Voor een gemiddelde studentenkamer vermoedelijk wel.

BOB Cassette: kleine vaatwasser met stijl

Kleine vaatwassers zijn natuurlijk niet nieuw, maar winnen sterk aan populariteit. Deze zogenoemde tafelmodelvaatwassers – niet te verwarren met tafelmodelkoelkasten – hebben vaak als grote voordeel dat ze niet per se aan gesloten hoeven te worden op het waternet of de riolering. Vaak kun je gewoon ‘m gewoon zelf vullen met een paar liter water en hij gaat zelf aan de slag. Naderhand gooi je het bakje met het vuile water weer leeg en klaar is Kees. Heerlijk, mensen.

Als je een rondje googlelt dan kom je echt op een legio merken en types. Denk bijvoorbeeld aan een model van Whirlpool, Siemens of Atag. Stuk voor stuk prima apparaten, maar ze hebben niet het design van de gezellige BOB – die je bijna als ene soort design statement in je keuken kunt zetten: hij is verkrijgbaar in 12 kleuren, waaronder stijlvol rood.

Kleine vaatwasser kopen

En het mooie: BOB is niet zomaar een apparaat wat tijdens de IFA is gepresenteerd als ‘gekkigheidje’. Nee, Daan Tech heeft beloofd de kleine vaatwasser naar Nederland te brengen. En dan ook nog eens snel. Heel snel. Nog dit najaar kun je dit tafelmodelletje aanschaffen. Want dit is pas écht een gadget.