Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie rare ballen. Als gadgets

Drie rare ballen. Als gadgets
Redactie

Samsung komt met Ballie. Dat is een slimme robotbal die je achtervolgt en allerlei taken kan uitvoeren. Allemaal leuk en aardig, maar dat hebben we bij Draadbreuk natuurlijk allang eerder gezien. Hier drie rare ballen. Uit ons rijke archief.

Of we nu in Barcelona, Zierikzee of gewoon lekker thuis in Utrecht waren: overal vonden we ballen. Laat die ballen maar vallen!

BB-8 Droid robot


In de meest warrige preview ooit gingen Ger en Bart op de #Brandbazaar langs Sphero, de makers van de BB8 Droid. Een met je smartphone te besturen BB8-bal die vooral heel leuk moest zijn en verder niets kon. Dat heeft ook gelijk een groot nadeel: waarom moet je het kopen? Die vraag bleek iedereen zichzelf te stellen met als gevolg: een failliet Sphero. Au. De gadget kreeg overigens wel een eervolle vermelding in de Draadbreuk 101, de meest gerenommeerde tech- en awardlijst van Nederland: in 2015 stond het schattige ding op plek 86.

Lacie Sphere

Een bal als harde schijf
Een chromen bal als harde schijf. Waarom? Tja, omdat het kan, lijkt het devies. Dennis had ooit de eer om als eerste in Nederland de LaCie Sphere in zijn huiskamer te hebben. Van deze zeer bijzondere gadget zijn er wereldwijd slechts 200 gemaakt. Hij is met de hand gegoten en verzilverd in de werkplaats van Christofle, een bekende Parijse zilversmid. Destijds, we spreken over februari 2014, moest hij bijna 500 dollar kosten. Hoop flappen, voor slechts 1 TB aan opslag. Niet gek dus dat we er nooit meer wat van gehoord hebben.

Lees ook: LaCie mag leuke dingen doen met harde schijven

Sony BSP60 Smart speaker

Speakers zijn er in alle soorten en maten. Dat kan je nu opschrijven, maar dat kon in 2014 eigenlijk ook al. Sony deed als een van de eersten ‘lekker gek’ en introduceerde de Sony BSP-60, haar eerste ‘smart speaker’. Hij herkende je stem en kon, het is heus, op commando jouw favoriete muziek afspelen. Waarop Ger zich op het Mobile World Congress afvroeg: ‘wie gaat er nu praten tegen zijn speaker?’

Lees ook: Sony, Samsung en Ultimate Ears: hoe cool zijn draadloze speakers?