Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nostalgie: de soundtrack van FIFA 98

fifa 98 soundtrack
Redactie

Altijd fijn als je in een YouTube-fuik terecht komt met hits van weleer. Zo stuitten we bij de redactie, op zo’n gemiddelde doorzondag als vandaag, opeens op de soundtrack van de moeder aller voetbalgames: FIFA 98 Road To Worldcup.

Vermoedelijk was FIFA 98 de eerste van vele FIFA-games die massaal verkochten. er waren al uiteraard al eerder FIFA voetbalgames uitbracht, maar FIfa 98 Road To World cup kwam op de radar van het wereldpubliek. Dat was niet in de minste plaats vanwege haar soundtrack. Competitiemanager had Hans Kraay, FIFA had Blur.

Blur maakte een fantastische hit die in het collectieve geheugen van iedere voetbal(game)liefhebber zit. Song 2 was een regelrecht banger die enthousiasmeerde om te spelen met Zinedine Zidane, Ronaldo (de echte) en Dennis Bergkamp. Met daarbij het commentaar van John Motson en Andy Gray.

John Motson

Blur Song 2 van Fifa 98 was een grap

Maar goed; dat liedje dus. De Soundtrack van FIFA 98 is anno nu nog altijd een van de meest herkenbare songs op voetbalgebied. Niet voor niets komt de hit van Blur met regelmaat van de klok voorbij in grote voetbalstadions, bijvoorbeeld bij de opkomst van elftallen. Dat nummer bleek later trouwens een uit de hand gelopen grap, zo vertelde producer Graham Coxer.

Goed, nu hebben we wel genoeg gespoilerd: hieronder de FIFA 98 Road To Worldcup soundtrack. Veel luisterplezier. Woo-hoo!

Woo-hoo FIFA 98 lied