Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Foldables van Samsung: nu echt een hit?

Foldables van Samsung: nu echt een hit?
Redactie

Op de IFA in Berlijn zullen alle ogen ongetwijfeld weer gericht zijn op de nieuwe line-up foldables van Samsung. De Zuid-Koreanen hebben weer hun uiterste best gedaan deze (relatief dure) productgroep een stuk populairder te maken onder enthousiaste consumenten.

De futuristische toestellen, bestaande uit de Galaxy Z Flip5 en de Galaxy Z Fold5, moeten handigheid met plezier combineren, bijvoorbeeld door de introductie van de Flex Hinge, een betere manier van het  vouwen van het scherm. In combinatie met Flex Cam moet dat gebruikers in staat stellen creatieve foto’s te nemen vanuit elke hoek.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland, claimt dat ze met de nieuwe telefoons ‘een revolutie teweegbrengen’ in de mobiele sector en tegelijkertijd tegemoet komen aan de behoeften van klanten.

Galaxy Z Fold5 video

“Elke dag kiezen meer mensen voor onze opvouwbare producten, omdat ze een ervaring bieden die mensen willen en die ze op geen enkel ander apparaat kunnen krijgen”, zegt de manager in een persbericht. “Met de Galaxy Z Flip5 en de Galaxy Z Fold5 tonen we onze toewijding om met innovatieve technologie aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”

De Galaxy Z Fold5 valt vooral op door zijn grote scherm: eenmaal uitgeklapt meet het display 7,6 inch, wat veel ruimte biedt voor diverse vormen van contentcreatie.

De Z Flip5 doet daarentegen vooral de wenkbrauwen fronsen door zijn (kleinere) scherm op de voorkant: In opgevouwen toestand biedt de Galaxy Z Flip5 gebruiksmogelijkheden dan ooit, dankzij de integratie van allerhande widgets om bijvoorbeeld het weer te bekijken, muziek af te spelen of de laatste beurs-updates te spotten. Naast de meest gangbare vormen van notificaties, natuurlijk. Ook kun je met behulp van een camera selfies maken via dit display of snel reageren op tekstberichten, waarbij je gebruik kunt maken van een volledig (virtueel) qwerty-toetsenbord.

Beide toestellen hebben de nieuwste hardware onder de motorkap en moeten dankzij een sterke, ingebouwde accu relatief lang meegaan. 

Vouwbare apparaten zijn steeds meer in zwang. Zo zijn er geruchten over een vouwbare iPad en is ook Xiaomi bezig met meerdere flip-gadgets.

Prijzen foldables

De adviesprijzen van deze gadgets zijn niet gering: laatstgenoemde is verkrijgbaar vanaf 1899 euro, terwijl de Flip5 een startbedrag van 1199 euro kent.