Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Foldable iPad: alles over de opvouwbare Apple iPad

De vouwbare iPad komt eraan. In dit artikel vertellen we je alles over de foldable iPad van Apple. Wat is er zo handig aan een vouwbaar scherm? Waarom moeten we een vouwbare iPad kopen? Je leest het allemaal in dit stuk over de ‘iPad vouwbaar’.

Vouwbare iPad. Concept: Luna Display.

Wat is een vouwbaar apparaat eigenlijk?

Vouwbare apparaten zijn een nieuwe categorie producten die flexibele beeldschermen kennen die kunnen worden gebogen en opgevouwen. Deze innovatie in het ontwerp maakt het mogelijk om grotere beeldschermen te verkleinen tot een kleiner formaat, waardoor ze meer draagbaar en veelzijdig zijn. Vouwbare apparaten zijn al enkele jaren een onderwerp van interesse en meerdere technologiebedrijven zijn continu aan deze technologie aan het door ontwikkelen. Dat heeft inmiddels tot een aantal producten geleid. Samsung kent bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold line-up en Huawei heeft inmiddels de Pocket S. Maar dat zijn smartphones en geen tablets.

Allemaal iPads. Niet eentje is er echt.

De geruchtmakende vouwbare iPad zou zijn uitgerust met een flexibel beeldscherm dat doormidden kan worden opgevouwen, waardoor gebruikers dus een groter beeldscherm hebben, maar dan wel in een compact formaat. Dit zou een flinke verandering zijn ten op zichte van traditionele iPad ontwerpen en daarmee de tabletmarkt kunnen revolutioneren. Het is echter belangrijk op te merken dat deze informatie gebaseerd is op geruchten en niet bevestigd is door Apple.

Wat zijn de belangrijkste voordelen voor een opvouwbare iPad?

  1. Compactheid: Een vouwbare iPad zou in staat zijn om grotere beeldschermen in een compact formaat aan te bieden, wat het makkelijker maakt om op te bergen en te dragen.
  2. Meer schermruimte: Door de mogelijkheid om het beeldscherm op te vouwen, zou een vouwbare iPad meer schermruimte bieden dan een traditionele tablet, waardoor gebruikers meer inhoud op één scherm kunnen bekijken.
  3. Toepassingsmogelijkheden: De vouwbare ontwerp zou nieuwe en innovatieve manieren bieden om de iPad te gebruiken, waaronder het verbeteren van multitasking en het gebruik van meerdere schermen tegelijk.
  4. Meer nauwkeurige controle: Het vouwbare ontwerp zou een nauwkeurigere en natuurlijkere controle over de iPad mogelijk maken, zoals het aanpassen van de hoek van het beeldscherm voor optimale zichtbaarheid.
  5. Nieuwe gebruikerservaring: Een vouwbare iPad zou een unieke en opwindende gebruikerservaring bieden die andere tablets niet kunnen bieden, waardoor het aantrekkelijker zou kunnen zijn voor consumenten.
iPad Mini

Zo’n nieuwe foldable iPad kent natuurlijk een hoop concurrentie. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is wel van belang om zaken naast elkaar te zetten, in plaats van gelijk blind voor een prijzige iPad te gaan. Want Apple maakt zijn producten maar duurder en duurder, met een hilarisch hoge prijs voor zijn laatste iPhone. En je kunt je als consument best eens afvragen: moet ik dit wel willen?

De concurrenten van een vouwbare iPad zouden kunnen zijn:

  1. Samsung Galaxy Fold: Samsung was een van de eerste bedrijven die een vouwbare smartphone op de markt bracht en de Galaxy Fold biedt een vergelijkbare vouwbare ervaring als de iPad.
  2. Microsoft Surface Duo: Microsoft biedt een vouwbare tablet/smartphone-hybride genaamd Surface Duo die een vergelijkbare vouwbare ervaring biedt, evenals de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren en apps te gebruiken.
  3. Huawei Mate X: De Huawei Mate X is een vouwbare smartphone die ook beschikt over een groot vouwbaar scherm en biedt een vergelijkbare ervaring als de iPad.
  4. Lenovo ThinkPad X1 Fold: Lenovo biedt een vouwbare tablet, de ThinkPad X1 Fold, die gericht is op zakelijke gebruikers en biedt een vergelijkbare vouwbare ervaring als de iPad.

Deze concurrenten bieden vergelijkbare vouwbare ervaringen als de iPad, waardoor consumenten een bredere keuze hebben uit verschillende vouwbare apparaten en merken. Hierdoor zullen ze waarschijnlijk een groter marktaandeel hebben en meer strijd leveren tegen de vouwbare iPad.

Niet iedereen vindt een vouwbare ipad een goed idee:

Er zijn een aantal potentiële nadelen van een vouwbare iPad waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder zijn drie belangrijke nadelen beschreven:

Denk bijvoorbeeld aan de kosten. Een vouwbare iPad zou waarschijnlijk veel duurder zijn dan een traditionele tablet of smartphone. Dit komt omdat het vouwbare ontwerp en de nieuwe technologieën die nodig zijn om het scherm op te vouwen, aanzienlijke extra kosten met zich meebrengen. Dit kan betekenen dat consumenten zich zullen moeten beperken tot een beperktere budget of het overwegen van andere opties.

Is een foldable iPad wel stevig?

En hoe stevig is het ding precies? Een vouwbare iPad zou kwetsbaarder kunnen zijn dan een traditionele tablet of smartphone. Het vouwbare ontwerp betekent dat er meer bewegende delen zijn die kunnen breken of beschadigen en ook de vouw in het scherm zou kwetsbaarder kunnen zijn voor krassen en beschadigingen. Dit kan betekenen dat consumenten meer op hun iPad moeten letten of regelmatiger moeten repareren.

En dan is nog maar de vraag hoeveel je er precies aan hebt. Het vouwbare ontwerp van een iPad zou beperkingen op het gebruik kunnen opleveren. Dit kan betekenen dat bepaalde apps niet op dezelfde manier werken als op een traditionele tablet of smartphone, of dat bepaalde functies niet beschikbaar zijn. Dit kan betekenen dat consumenten op zoek moeten naar alternatieve oplossingen of beperkt zijn in het gebruik van de iPad.

Podcast over de iPad, die dan vouwbaar zou kunnen zijn

De vouwbare iPad zou een unieke en flexibele optie kunnen zijn voor consumenten op zoek naar een apparaat dat zowel tablet als smartphone-functies biedt. Het vouwbare ontwerp zou handig kunnen zijn voor degenen die op zoek zijn naar een compact apparaat met een groot scherm en de mogelijkheid om video’s te bekijken, te gamen of te werken. Echter, er zijn ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de hoge kosten, de kwetsbaarheid en de beperkingen op het gebruik.

In het algemeen is het belangrijk om de specifieke behoeften en vereisten van de consument te overwegen voordat een beslissing wordt genomen over de aankoop van een vouwbare iPad. Het is belangrijk om de potentiële nadelen en beperkingen te overwegen en te bepalen of ze acceptabel zijn in vergelijking met de voordelen die het apparaat biedt. Al met al kan de vouwbare iPad een interessante optie zijn voor consumenten op zoek naar een flexibel apparaat, maar het is belangrijk om alle aspecten te overwegen voordat een beslissing wordt genomen.

Prijs van een vouwbare iPad: kopen?

De prijs van een vouwbare iPad is momenteel (2023) niet bekend, omdat er op dit moment geen vouwbare iPad op de markt is. Geruchten gaan echter dat het een duurder apparaat zal zijn dan de huidige iPads, mogelijk in de buurt van de prijs van een high-end laptop. Dit komt omdat het vouwbare ontwerp en de nieuwe technologieën die nodig zijn om het scherm op te vouwen, extra kosten met zich meebrengen. De definitieve prijs van een vouwbare iPad zal afhangen van verschillende factoren, zoals specificaties, prestaties en functies.

Meer weten over de vouwbare iPad? We hebben een lijstje met vragen en antwoorden over de vouwbare iPad samengesteld.