Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gratis iPad bij krant? NRC Handelsblad verdient gewoon aan je

Gratis iPad bij krant? NRC Handelsblad verdient gewoon aan je
Ger
  • Op 11 april 2016

Veel kranten geven hordes gadgets weg bij een abonnement. Een iPad, een tablet. Niets is te gek voor de uitgever om het aantal abonnees omhoog te krikken. Maar worden we hier niet keihard belazerd? Draadbreuk maakt wat rekensommetjes en komt tot een schokkende conclusie: we worden soms genaaid. 

De wereld staat in brand. In Syrië, Libië. Zelfs in Nagorno-Karabach. De EU kraakt in haar voegen door de vluchtelingencrisis en ook over Nederland blijf je je verbazen (kuch: referendum, kuch). Het zijn interessante tijden.

Bij Draadbreuk kunnen we goede journalistiek waarderen. En nee, je krijgt van ons geen hoogdravend verhaal over hoe belangrijk journalisten zijn voor het functioneren van de democratie. Maar toch: ze tikken vaak stukjes die interessant zijn. Relevant zelfs. Je gaat er uiteindelijk betere beslissingen door maken. Zo ver willen we wel gaan.

Kranten tot dode bomen bombarderen, zoals GeenStijl graag doet, vinden we een beetje makkelijk. Mensen zullen altijd een goed verhaal willen lezen. Op papier of online. De vorm doet er niet toe. De vorm verandert alleen.


Haha, dit filmpje kwamen we tegen toen we ‘veranderende journalistiek’ googelde. Prachtig greenscreentje en dito effects. Stukje professionaliteit naar de consument toe.

Omdat we al de hele dag in een lichtbak koekeloeren, vinden we een krant op papier af en toe best fijn. Aan tafel met een bak koffie. Dan mag een mens niet klagen.

Gratis iPad bij krant voordelig?

Nu steeds meer mensen nieuws en achtergronden lezen via de telefoon of iPad spelen kranten daar op in. Ze strooien met cadeautjes zoals een gratis iPad of Tablet. Er zijn verschillende sites waar je een goedkoop Telegraaf abonnement of de laatste Volkskrant aanbieding kunt afsluiten.

Prima natuurlijk, maar is dat allemaal zo voordelig? We zochten het voor je uit.

We gaan uit van een compleet abonnement, om de diverse titels eerlijk te kunnen vergelijken. Compleet betekent 6 dagen per week de krant op de mat en 24/7 digitale toegang.

We kijken naar tweejarige abonnementen. NRC biedt naast een 2-jarig abonnement ook de mogelijkheid om een 3-jarig abonnement af te sluiten.

Bij NRC Handelsblad, nrc.next en de Telegraaf ontvang je een iPad. Bij titels van de Persgroep (Volkskrant, Parool, Trouw, AD, regionale bladen) ontvang je de (vrij beroerde) Samsung Tab 3 lite. Omdat je beide tablets moeilijk met elkaar kunt vergelijken, doen we dat ook niet. We zetten de kosten van de cadeau-actie af tegen de kosten van een voordelig jaarabonnement.

Video: iPad Air 2 review door Draadbreuk

De Telegraaf geeft je de wat oudere iPad mini 2 cadeau. Bij NRC Handelsblad en nrc.next kun je naast de iPad mini 4 ook kiezen voor de iPad Air 2. Bij de Air 2 betaal je eenmalig 40 euro extra, maar dat heeft geen verder geen invloed op het uiteindelijke resultaat.

Tot zover de variabelen. Hieronder de keiharde analyse:

Acties gratis tablets bij kranten op een rij

Actie: Telegraaf + iPad mini 2 = €30,95 per maand
Jaarabonnement: €21,25 p.m
iPad: €299
Voordeel: €66,20

Actie: Volkskrant + Samsung Tab 3 Lite = €28,99 per 4 weken
Jaarabonnement: €25,99 per 4 weken
Tablet: €159,-
Voordeel: €81
NB: De prijs van de tablet (€159) is gebaseerd op de adviesprijs, maar is inmiddels ook al voor €109 te koop. Dan is het voordeel nog slechts €31.

Actie: NRC Next + iPad mini 4 = €34 euro per maand
Jaarabonnement: €19 per maand
Losse iPad: €399
Voordeel: €39

Actie: NRC Handelsblad + iPad mini 4 = €41 euro per maand
Jaarabonnement: €23,50 per maand
Losse iPad: €399
Voordeel: – €21 de boot in 

Conclusie: gratis tablet bij een Dode Boom

Kort gezegd: De Telegraaf is het meest gul. Als je graag die krant wil lezen en van plan was een iPad aan te schaffen, dan is dit een aardige deal. Een dikke 60 euro’s winst, maar het houdt niet echt over.

Wat betreft de dagbladen van de Persgroep (AD, Volkskrant, Gelderlander etc): Je moet twee jaar krom liggen om een voordeel te behalen van welgeteld twee kannetjes bier. Daar kunnen we niet vrolijk van worden. Daar komt bij dat we de Samsung Tab lite 3 inmiddels ook al niet meer de jongste is. U bent gewaarschuwd.

NRC verdient aan je!

En dan de NRC. Bij nrc.next is het totale voordeel nog bijna 4 tientjes, maar bij het grotere broertje wordt je gewoon uitgebuit en verdient NRC gewoon 21 euro voor aan je. Schande! Gewoon lekker los bestellen dus. Oh, en mocht je dat allemaal gedoe vinden? Niet voor niets verkozen we Blendle al in 2014 tot nummer 1 in onze Draadbreuk 101.

Tot zover de rekenmeesters van Draadbreuk. Geen dank.

Dit artikel is tot stand gekomen met dank aan de vrienden van krantaanbiedingen.nl. Daar is overigens geen euro voor betaald.