Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met HTC 10, Surface Phone en Apple Watch 2

HTC 10 teaser
Dennis de Vries

Nog twee nachtjes slapen en dan komt er een einde aan alle geruchten rond de HTC 10. Maar dat is niet het enige toestel waarover geroddeld wordt. Ook Microsoft’s Surfacephone gaat over de tong, en de Apple Watch 2 werd deze week ook even besproken in de wandelgangen.

Microsoft Surface Phone komt (ooit)

Het is stil rond Microsoft’s smartphone afdeling. Hun laatste high-end telefoon, de Lumia 950 (XL), dateert alweer van anderhalf jaar terug. In de smartphonewereld heet dat ‘een eeuwigheid’. Kunnen we binnenkort dus iets nieuws verwachten of heeft het bedrijf de mobiele telefonie helemaal opgegeven? Antwoord op die vragen luiden ‘nee’ en ‘nee’. Volgens betrouwbare bronnen van Windowscentral.com is het bedrijf nog wel actief met smartphones, maar krijgen we pas in 2017 nieuwe spullen te zien. Het zou dan gaan om drie verschillende Surface Phones. Eentje voor de consument, een zakelijk toestel en eentje voor de ‘prosumer’.
Een wat? Prosumer. Professional/consumer. Wat ze waarschijnlijk bedoelen is dat dat ’t high-end model wordt. Nadat we gezien hebben wat Microsoft kan met Windows Continuum, zijn we best benieuwd.

HTC 10 heeft OIS in selfiecam

HTC 10 selfie ois
Op 12 april is het zover. Dan presenteert HTC zjin nieuwe high-end smartphone, de HTC 10. De hype is aan als een malle in ieder geval, niet in de laatste plaats omdat HTC zelf flink loopt te teasen met epische camerakwaliteit, fantastisch geluid en een schier eindeloze accuduur. Dat kan dus alleen maar tegenvallen, straks. Wat niet direct bij HTC vandaan komt is een gerucht over de frontfacing camera van de HTC 10. Twitteraar @testingsmiles kreeg schijnbaar een HTC 10 in handen, maakte wat selfies en liet weten dat de secundaire camera van de HTC 10 beschikt over optische beeldstabilisatie. Zo moeten selfies minder snel bewogen zijn. HTC zou dan de eerste zijn met deze feature, beeldstabilisatie op de primaire camera is al wel vaak gedaan.
Wie is @testingsmiles Ja, dat is dus nogal mysterieus. De foto’s, waarin de schaduw van de HTC 10 te zien is, zijn razendsnel van internet verdwenen. En het is een account met een slotje. Een korreltje zout is geen overbodige luxe, hoewel OIS in een selfiecam geen ondenkbare feature is.

Apple Watch 2 wordt dunner

De Apple Watch is niet echt het doorslaande succes dat iedereen gehoopt had. Het probleem? Je hebt er zo weinig aan Dat ding is zo ontzettend dik. Apple werkt aan een oplossing gelukkig. Volgens een analist van Wall Street bedrijf Drexel Hamilton wordt de volgende Apple Watch maarliefs 20 tot 40 procent dunner dan zijn voorganger. Of er ook baanbrekende nieuwe functies in zitten, dat weet de beste man niet. Wel voorspelt hij dat de wearable deze zomer nog gepresenteerd gaat worden, in juni op het WWDC.
Weet hij toevallig wat over de iPhone 7? Jawel, net als eerdere bronnen meldt ook deze meneer dat de iPhone 7 een dual camera opzet krijgt. Net als de Huawei P9. Maar dan uitgevonden door Apple.