Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kobo Glo HD leest Amazon de les

Kobo Glo HD leest Amazon de les
Bart
  • Op 7 april 2015

Naast ondergetekende zal bijna niemand er wakker van liggen, maar Kobo komt met een nieuwe e-reader. De Glo HD gaat-ie heten, en biedt voor een redelijk schappelijke prijs (129 euro) een zes inch scherm met fraaie resolutie.

 

**UPDATE** We hebben de Kobo Glo HD inmiddels uitgebreid zelf getest. Check hieronder de video, en lees de review van de Kobo Glo HD **

 

Nog niet in slaap gevallen? Dan gaan ik verder met die resolutie, want dat is wel een dingetje. Zes inch in combinatie met 1448 bij 1072 pixels levert namelijk 300 pixels per inch op en dat is scherp. Erg scherp – voor e-readerbegrippen dan hè.

Qua naam is de Glo HD de opvolger van de Kobo Glo, het model uit 2012 dat onlangs werd ‘uitgefaseerd’ (mooi woord voor: we kappen met de ondersteuning), maar moet vooral de opvolger zijn van de Kobo Aura.

Videoreview Glo HD van Kobo door Draadbreuk

 

Prijs Kobo Glo HD

De Glo HD gaat 129 euro kosten en is, in combinatie met het fraaie scherm, een geduchte concurrent voor de Kindle Voyage. De e-reader van Amazon, die over een scherm met dezelfde scherpte beschikt, heeft namelijk een prijskaartje van ruim 190 euro. Nou is Kindle in Nederland geen partij voor Kobo, maar zeker voor de Amerikaanse markt is het een goede zet van de Canadese fabrikant.

 

Kobo Glo HD Specs

  • 6” Carta E Ink HD scherm (1448 x 1072, 300 ppi)
  • 157 x 115 x 9.2 mm
  • 180 gram
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • 1 GHz processor
  • 4 GB opslagruimte
  • Batterijduur tot twee maanden

kobo-glo

Opvallend genoeg heeft de Glo HD geen ingang voor een micro-sd-kaart. Je zult het dus moeten doen met de 4GB aan intern geheugen in het apparaat. Geen probleem overigens, nog altijd meer dan genoeg om duizenden boeken mee te zeulen.

Nog een dingetje: de Glo HD heeft een scherm dat verzonken ligt in de rand, net als bij de originele Glo (die nog altijd dagelijks met mij meereist). Jammer, want de Aura had dat niet en zo’n e-reader met volledig vlakke voorkant ziet er net even wat toffer uit.

 

Om er nog iets van te maken: Video Kobo Glo HD

 

Kobo Glo HD kopen?

Ik betwijfel of iemand het einde van deze tekst gehaald heeft, maar mocht je dit nog lezen: op 1 juni komt de Kobo Glo HD naar Nederland. Ik verheug me er – zonder gein – echt op. Hebben.