Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LEGO PAC-MAN. Of: PAC-MAC LEGO

LEGO PAC-MAN. Of: PAC-MAC LEGO
Redactie

Iconische speelgoedfabrikant LEGO introduceerde aflg wel iets heel opmerkelijks: ter gelegenheid van de 43e verjaardag van het computerspelletje PAC-MAN komt het met een vintage PAC-MAN Arcade set gemaakt van… LEGO. Uiteraard. 

PAC-MAN is een van de meest beroemde en nostalgische arcade games aller tijden. De PAC-MAN videogame werd oorspronkelijk op 22 mei 1980 in Japan uitgebracht door Bandai Namco Entertainment Inc. (voorheen Namco) en werd een cultureel icoon. De vorm van het bekende personage (‘PAC-MAN’) is gebaseerd op een pizza waarvan een stuk ontbreekt. 

Pac-man the game

Doel van het spelletje: zoveel mogelijk puntjes ‘opeten’ zonder te worden gegrepen door vijandige PAC-MAN-achtige figuurtjes. Dat is verre van gemakkelijk: het duurde tot 1993 voordat iemand het spel volledig uitspeelde. 

Billy Mitchell uit Florida werd de eerste persoon ooit die de benodigde perfecte score van 3.333.360 punten haalde. Om een perfecte score te halen, moet een speler alle 256 levels uitspelen zonder een enkele misser. Dat heet knap. 

Goed, de nieuwe LEGO-set toont uiteindelijk een arcade-versie van PAC-MAN en maakt het mogelijk om een paar legendarische ‘happende’-bewegingen van het spel na te spelen. De complete set telt liefst 2650 LEGO-steentjes en is 32 cm hoog, 25 cm breed en 17 cm diep.

LEGO PAC-MAN Arcade Review

Bouwers kunnen daarnaast grote kleurrijke stenen versies van herkenbare figuren als PAC-MAN, BLINKY en CLYDE maken, die op een voetstuk draaien en boven op de arcadekast of apart kunnen worden tentoongesteld. Eenmaal compleet kan het muntslot verlicht worden, plus er is een vrouwelijk minifiguur dat PAC-MAN speelt op een arcadespel verborgen in de kast.   

De arcade set is beschikbaar tegen een adviesprijs van €269,99.