Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Pawbo+ huisdiergadget schiet snoepjes en lasers

pawbo+
Dennis de Vries

Terwijl wij natuurlijk allemaal van onze snoezelige huisdieren houden, knaagt de vraag wel eens: houden zij net zoveel van ons? Is het liefde of slechts gewenning? Ben je voor hen de ware of slechts een ober en buikkriebelaar? Dankzij Acer krijg je nu het antwoord. De elektronicafabrikant presenteerde op de IFA 2016 de Pawbo+ huisdiergadget. Daarmee weet je zeker dat jouw viervoeters een tyfushekel aan je krijgen. En terecht ook.

Kattenfilmpjes in glorieus 720p

De eerste gadget uit de reeks van huisdier-producten van Acer heet de Pawbo+ en kost $169. Het is een soort uitgebreide babyfoon om op afstand contact te houden met je hond en kat. Pawbo heeft ergens in een vochtige kelder nog een voorraadje 720p camera’s (die bestaan schijnbaar nog) gevonden die ze hier mooi voor konden gebruiken. Die beelden worden gestreamd naar 8 smartphones tegelijk, zodat je hele familie live kan meekijken hoe jij jouw dieren laat wegteren in je huis. Uiteraard kun je filmpjes direct delen op internet, want er is een chronisch tekort aan huisdierfilmpjes. Een microfoon en speakertje laat je ‘converseren’ met je huisdier.

Lasers en snoepjesschieters

Om het iets bijzonderder te maken moesten er ook wat extra functies in de Pawbo+ zitten. Dus kun je op afstand snoepjes uitdelen via de gadget. Ook zit er een laserpointer in die je zelf kunt bedienen. Maar als je met je dieren wilde spelen dan was je wel thuis geweest om met ze te spelen. Gelukkig kun je die laser ook op standje ‘automatisch’ zetten. Geen omkijken meer naar. Later dit jaar volgen nog meer gadgets, zoals een toevoeging om in het donker te filmen en een kattenspeelding waar een poppetje uit plopt ofzo.

 

 

De ziekte van smart

Klinkt allemaal heel geestig natuurlijk. Maar het is tegelijkertijd exemplarisch voor de ziekte van Smart. Op zoek naar de nieuwe niches duwen elektronicafabrikanten in alle aspecten van het dagelijkse leven een cameraatje en internetverbinding en duwen het de winkel in. Nu is dat voor thermostaten, deurbellen en koelkasten misschien nog wel grappig. Maar sommige zaken kun je niet vervangen door een zogenaamd ‘smart’ apparaat. Eén van die dingen is contact met je huisdier.

 

Pawbo+ acer

“Ik vernietig alles waar je ooit van hebt gehouden” – jouw kat

 

Als je zo vaak van huis bent dat je serieus denkt dat de Pawbo producten een gerechtvaardigde aankoop zijn, dan kun je je beter serieus gaan afvragen of je wel huisdieren moet hebben. Via je smartphone een snoepje schieten uit de treat dispenser is geen vervanging voor een aai over de bol. Mocht je na aankoop van de Pawbo+ nog twijfelen over jouw relatie met je harige vrienden, dan kan ik je zeggen: ja, je kat kijkt inderdaad zo naar je omdat hij je wil vermoorden. En nee, je hond rijdt niet met zijn reet over het tapijt omdat hij jeuk heeft. Dat is zijn dikke middelvinger.