Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Lekker ontbijten met LG (en de Q6)

Lekker ontbijten met LG (en de Q6)
Ger
  • Op 10 augustus 2017

Ontbijtsessies zijn altijd leuk. Je eet een broodje kaas, neemt een kopje koffie en wordt even bijgepraat over de huidige stand van zaken. Gisteren was jullie favoriete lifestyletechentertainmentgadget-site op bezoek bij LG. Ter ere van de Q6. Een midrange smartphone die vooral heel erg normaal presteert, maar wel een fijn displaytje heeft.

En dat is zo ongeveer de essentie van LG tegenwoordig. Want zonder haar kenmerkende – en succesvolle – displays was het Zuid-Koreaanse merk vermoedelijk inmiddels net zo groot als de fidgetspin-verkopende elektronicaboer op de hoek.

LG was het eerste merk dat OLED grootschalig introduceerde. LG maakt buigbare schermpjes die samen een toffe tunnel kunnen vormen. LG maakt monitoren die zowel van voor als achter te bekijken zijn. Kortom, LG doet wat met displays.

En dat is gaaf, maar tegelijkertijd kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat dit wel erg vaak de USP – Unique Selling Point – van het merk is. Tijdens een gezellige meet up in het bruisende Amstelveen riep directeur Benelux Bas Dekker dan ook dingen die hij eigenlijk al jaren roept. “LG is innovatief en is voorloper op tal van vlakken. We waren de eerste met OLED, en zijn de eerste met een 18:9 verhouding scherm geweest. We onderscheiden ons nog steeds.”

Bij de ontbijtsessie van LG was het een gevalletje same ‘ol, same ‘ol.

Da’s een gevalletje same ‘ol, same ‘ol. LG en Samsung doen al jaren een wedstrijdje verplassen en de ene keer wint de een, de andere keer de ander. Op OLED-gebied wint LG, op smartphonegebied Samsung.

Natuurlijk, OLED is prachtig. Het geeft een tv geweldig prachtige zwartwaarden. Maar dat horen we al erg lang. Wij maakten in 2014 al een kek videootje over een OLED-tv, om maar wat te noemen. Vernieuwing lijkt vooral in prijsdalingen te zitten. Een OLED-tv van rond de 750 euro lijkt nog heel erg ver weg.

LG smartphones hebben ‘nodige slagen nodig’

Dekker gaf daarnaast ruiterlijk toe dat LG (weer) ‘de nodige slagen op het gebied van smartphones’ te maken heeft. Samsung, Apple, Sony en zelfs HTC lijken een streepje voor te hebben, na een aantal flinke miskleunen van de gigant, waaronder een net-niet modulaire LG G5 en een veel te dure LG G6.

De LG V30, die aankomende IFA wordt gepresenteerd moet daar verandering in brengen. Die heeft een bizar supergoede-innovatief-fantastische camera en, jawel, een OLED-display. Of dat voldoende is om weer ‘on top’ te staan?

Het scherm gaat er ongetwijfeld goed uit zien.

Oh, en die Q6 smartphone valt samen te vatten in een zin: prima ding, lekker goedkoop, maar met een Micro USB-poort en oordopjes uit het jaar nul niet direct een innovatief model. Onderscheid je je dan nog steeds?