Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG V30: voorbeeld van evolutie [video]

LG V30: voorbeeld van evolutie [video]
Ger
  • Op 1 september 2017

IFA 2017 staat vooralsnog niet in het teken van verrassing. De LG V30 is, als je kijkt naar het aantal publicaties in de media, hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste aankondiging. En laat dat nou precies een smartphone zijn waar zo’n beetje alle specificaties al van gelekt waren. Niet erg, wel tekenend. Check onze video over de LG V30.

Draadbreuk houdt van smartphones, dat mag geen nieuws zijn. Maar de wereld van mobiele telefonie is al jaren niet meer zo spannend. Het zinnetje van ‘geen revolutie, maar evolutie’ hebben we al net iets te vaak opgetekend. Snap je die niet? Welnu: telefoons hebben vrijwel nooit meer heel schokkende vernieuwingen. De camera is weer wat beter, de accu gaat langer mee, de processor giert er nog meer overheen. Maar fronsende wenkbrauwen van verbazing? Nee, die hebben we al lange tijd niet gehad.

Video: LG V30 preview – smartphone van de IFA?

Of dat erg is, is voer voor discussie. Niet altijd hoeft een product baanbrekend of innovatief te zijn – heel goed is ook prima (zelfs voor ons Draadbreukers). En wellicht vat je daarmee de nieuwe LG V30 het beste samen. Het is een telefoon met een bijzonder goede camera, ontzettend moderne hardware, een fijn 6 inch OLED-display en best een mooie bezelless behuizing, maar verder?

Hij ziet er gewoon heel lekker uit en doet wat hij moet doen. Dat klinkt wat flauw, maar laten we wel wezen: welke smartphonefabrikant rept niet over ‘een geweldige camera’ en een ‘uniek design’?

Bijzondere camera’s op LG V30

Noviteitjes zitten er ‘m in de camera’s op de achterkant. Twee haarscherpe objectieven moeten samen tot één bijzonder mooi plaatje komen, waarbij een van de twee lenzen met een diafragma van F/1.6 bijzonder veel licht naar binnen kan laten. Gevolg: een hele fijne bokeh en / of mooie plaatjes in het donker.

Grappig genoeg zet LG vooral in op een ‘stukje software’. Cine Video is een functie waarbij er een filter over je video’s heen wordt geplaatst. Zo heb je direct een ‘romantisch’, ‘ouderwets’ of ander Instagram-achtig filter over je video heen. Eventueel kun je ‘content’ (lees: opnames) zelfs via een video-editor bewerken. Ideaal voor de vloggers onder ons.

De LG V30 komt dit najaar op de markt, de prijs is nog onbekend. Wij vermoeden echter dat je een aardig bedrag moet storten op NLINGB-LG voordat je de gadget in je bezit hebt. Eurietje of 750 lijkt ons niet gek.