Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Robots van LG nemen de wereld over [video]

Robots van LG nemen de wereld over [video]
Ger
  • Op 1 september 2017

Arnold Schwarzenegger heeft er al een goede driehonderdtwaalf films over gemaakt, maar het lijkt nu toch echt te gaan gebeuren: robots nemen de wereld over! Met dank aan LG. Check onze video.

LG gelooft sterk in een connected samenleving. Dat klinkt vervelend, maar ik weet oprecht niet hoe ik het anders moet omschrijven, als wel dat de netwerkplug in zo’n beetje ieder denkbaar elektronisch apparaat zit wat de Zuid-Koreaanse fabrikant maar op de markt brengt. Dus koop jij een wasmasjien? Dan kun je de status van je wasje checken, met behulp van je smartphone. En wil jij weten of je nog melk hebt? Via een speciale chatfunctie vraag je het aan je koelkast.

Video: Robots van LG

 

En hoewel dat soort features voor veel mensen nog erg ongrijpbaar klinkt, staat voor LG de IFA in het teken van iets wat nog een stapje verder gaat: de robot doet zijn intrede.

Niet alleen bij ons thuis, maar ook op vliegvelden en grasvelden. In Berlijn toonde de concurrent van Samsung drie mooie (of: angstaanjagende) voorbeelden van robots.

Schoonmaakrobot

De grappigste van de drie is een gigantisch bewegend apparaat met grote bezems, bedacht om vliegvelden schoon te maken. Zijn naam ben ik even kwijt, maar hij doet qua look-and-feel vooral denken aan Barbapapa, maar dan zonder de mogelijkheid om van vorm te wijzigen.
Zijn kleinere broertje, als je het hebt over uiterlijk dan, is de LG Bot. Deze gadget, die praat via Amazon’s Alexa, zet je thuis neer om ‘m vervolgens te gebruiken als manusje-van-alles. Niet dat hij zelf echt wat kan, maar hij is heel goed in het aan- of uitzetten van al je slimme LG-apparaten. Wil je dat de verwarming wat hoger staat? Dan roep je gewoon effe de LG Bot.  Klinkt handig.

Biljartlakentje

Tot slot is er de robotgrasmaaier. LG maakte de afgelopen jaren furore met de LG Hom-Bot (klik effe voor een hilarisch videootje), een robotstofzuiger die door velen is geroemd, en wilde dat succes graag uitbreiden. Het resultaat is een apparaat dat je biljartlakentje bijhoudt en rekening houdt met eventuele bomen of heggen.

Mocht jij nu denken: ik wil een van de drie robots in huis halen (of zien op een vliegveld), dan is dat nog een uitdaging. Het zijn namelijk prototypes. En van prototypes is nooit duidelijk of ze ooit in de winkel komen. Geen zorgen: mocht de Barbapapa-airportcleaner via Bol.com te koop zijn, dan zijn we de eerste om het te melden.