Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG & VR: gaat dat samen? (video)

LG & VR: gaat dat samen? (video)
Ger
  • Op 22 februari 2016

Naast de G5 presenteerde het Zuid-Koreaanse LG nog een rits andere gadgets. De LG G5 Friends, zogezegd. Los van een idiote robot, lijkt LG, net als grote concurrent Samsung, zich te richten op de wereld van VR. Een bril, een camera, een app. Moeten we die hebben? 

De presentatie van de LG Friends-serie was nogal jolig. In gelikte video’s zagen we een familie en een presentator dolblij met hun VR-apparatuur. Je moeder, je oma, je zusje – iedereen aan de VR. Of we daar nu al klaar voor zijn, waag ik te betwijfelen, maar ok – leuk dat LG lekker innovatief met ons meedenkt (wat overigens grote concurrent Samsung in exact dezelfde vorm ook doet).

Video: LG en VR op het MWC


Een VR-bril. Ik zet ‘m op voor een video. Doe ik gewoon.

 

LG 360 VR: eierdoos-behuizing

Het is vooral de VR-bril waar ik mijn vraagtekens bijzet. Want hoewel de ‘LG 360 VR’ lekker compact is, kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de boel ehh… nogal breekbaar is. Een vreemdsoortige kunststof behuizing die, zo omschreef collega Bart het mooi, wat wegheeft van het karton van een eierdoos. Niet echt ruggedized of foolproof, om maar twee mooie niet-zo-Nederlandse termen te gebruiken. Dat tijdens onze korte bespreking op de stand er al en deeltje afbrak, zegt eigenlijk genoeg.

Wat hij gaat kosten is nog niet duidelijk, maar reken maar op een flinke duit; waar de Gear VR van Samsung gebruik maakt van je smartphone als display, doet de LG 360 VR dit helemaal zelf en dat zorgt er waarschijnlijk voor dat deze VR-experience een dure grap wordt. En dan verliest het merk het direct van de Gear VR, die gisteren door niemand minder dan Mark Zuckerberg nog maar eens in het zonnetje werd gezet tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S7.

LG 360 CAM

De 360 graden camera heb ik meer vertrouwen in, al is het maar omdat hij waarschijnlijk een stuk goedkoper gaat zijn dan 360 camera’s die er nu al zijn. Het is een dunne staaf, die wat wegheeft van de Ricoh Theta S, maar dan een stuk kleiner. Met 1 druk op de knop maak je een video, die je ook nog eens eenvoudig deelt met social media (nee, nog geen Snapchat). De exacte prijs weten we nog niet.

Draadbreuk ? de lichtdrager van #coolblue. #lgg5day #lgg5 ??

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op