Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mobile World Congres 2016: facts & acts

Mobile World Congres 2016: facts & acts
Mart Opdam

Ger, Paul en Bart zijn afgereisd naar Barcelona om het grootste mobiele event van het jaar te verslaan: het Mobile World Congres. De mannen van Draadbreuk zijn natuurlijk al jaren bekend met dit grote event, waar zo ongeveer alle bedrijven, die iets maken wat lijkt op een smartphone, hun nieuwste versies presenteren. Maar niet iedereen is zo ingelezen als de DB-redactie, vandaar een klein overzichtje: wat is dat nou precies, daar in Spanje?

Organisatie

De Groupe Speciale Mobile Association, kort GSMA, organiseert dit megalomane mobieltjesfestijn. De GSMA is Begonnen als initiatief van de ministers van handel van Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Hier is een vereniging uit voortgekomen waar ongeveer alle mobiele operatoren ter wereld en anders bedrijven die iets met telefoons doen, lid van zijn. Denk aan de Samsungs en Vodafones van deze wereld, maar ook bedrijven als Facebook. Wat  deze vereniging doet? Het organiseert events zoals het MWC, maar maakt ook afspraken over bijvoorbeeld prijzen en verbindingen, zodat jij zowel in Schubbekutteveen kunt bellen met je Taiwanese telefoon als in Taipei..

Locatie en datum

Barcelona dus. In een soort Amsterdam RAI, alleen dan vier keer zo groot. Het beurstekening beslaat twee gebouwen die samen 400.000 vierkante meter innemen. Het festijn begint officieel morgen en duurt tot en met de 25e februari. Als vaste volger van Draadbreuk weet je natuurlijk dat de jongens al sinds zaterdag aan de sangria zitten en het feest stiekem al in volle gang is: veel persevents zijn namelijk al eerder

LIjkt klein, maar met een kelder en twee verdiepingen is het een aardige unit

LIjkt klein, maar met een kelder en twee verdiepingen is het een aardige unit

Wat te verwachten?

Een shitload aan nieuwe apparaten, diensten, apps, financiële meuk, technische hoogstandjes en nog veel meer. Van tevoren komt de geruchtenmolen altijd op gang, bijvoorbeeld dat je een virtual reality bril krijgt bij je nieuwe Galaxy S7. De nieuwe modulaire telefoon van LG, de G5, was ook al een publiek geheim. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat BQ gaat doen met Ubuntu. Ik zal onze razende reporters vragen of ze daar is langs willen hoppen voordat ze dronken zijn. Van ons kun je verwachten de we dagelijks updates geven en de scoops in de gaten houden!