Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nederlandse drone-racers vierde tijdens WK

wdp 2016 SQG
Dennis de Vries

Maak het Museumplein maar vrij; we hebben namelijk weer een bijna-kampioen. We zijn trots op ‘onze’ drone-racers. Het Dutch Drone Race Team SQG is vierde geworden op het WK drone-racen. Als dat geen half-gezonken woonboten in de grachten verdient, dan weten wij het ook niet meer.

World Drone Prix 2016

Het WK drone-racen werd afgelopen week in Dubai gehouden. Daar stond een krankzinnig parour dat zo uit een videogame leek te zijn gekomen. 80 teams van over de hele wereld werden tijdens de kwalificatie beoordeeld op snelheid en uithoudingsvermogen. De besturing van de drones gebeurde vanuit een first-person perspectief: de piloot zat op de grond met een brilletje op, en kreeg de live-stream vanaf de drone rechtstreeks op zijn netvlies.

 


Dit willen wij ook in onze achtertuin.

 

Dat Nederland uiteindelijk vierde werd, is een klein wonder, zo laat deelnemer Martijn de Kemp weten aan RTL Z. Nederland is namelijk niet echt een drone-vliegland bij uitstek. SQG kwam dan ook binnen als absolute outsider, als underdog. Maar uiteindelijk haalden ze het toch tot de finale. Daar kostte een stuurfoutje voor de pitstop ze uiteindelijk de kop en volgde diskwalificatie. Groot Britannië ging er uiteindelijk vandoor met de hoofdprijs.

 


FPV van de drone van Groot Britannië, in een race tegen ‘onze jongens’.