Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy S7 kopen? Tip: lekker nog even wachten jongens!

Samsung Galaxy S7 kopen? Tip: lekker nog even wachten jongens!
Ger
  • Op 11 maart 2016

Wij hebben hem al een tijdje, maar vanaf vandaag ligt hij dan eindelijk in de winkels: de Samsung Galaxy S7 (Edge). Een toffe smartphone, maar man: wat kost hij veel. 700 ekkies voor een telefoon. Is dat teveel? Ja. 

Althans, dat vinden wij.  Wij roepen al jaren dat high end smartphones te duur zijn. Koop gewoon een lekkere Nexus, of degelijke OnePlus, dan hoef je niet zoveel doekoe neer te tellen. Concreet gaat het bij de Samsung Galaxy S6 om minstens 699 euro, voor 32 GB. Wil je de fijne Edge-variant, die gewoon een stuk mooier is, betaal je 799 euro. Dan krijg je er momenteel weliswaar gratis een VR-bril bij, maar het blijft toch een hoop geld.

Samsung Galaxy S7 in september goedkoop

Wat blijkt: het is slimmer om gewoon even een paar maandjes te wachten. De vrinden van BesteProduct.n berekende namelijk, op basis van eerdere prijsdalingen van Galaxy S-toestellen van Samsung, dat na een half jaar de Galaxy S7 ongeveer 25% goedkoper zal zijn. Concreet zal je waarschijnlijk rond de 525 euro neertellen voor fraaie telefoon.

Statistieken waar je U tegen zegt.

Statistieken waar je U tegen zegt.

 

Voor de duidelijkheid: deze statistiek is een berekening op basis van eerdere toestellen. Externe factoren zijn niet meegenomen. Stort de economie opeens in, of gaan de zaken juist heel goed, dan zal de prijs in september ongetwijfeld hoger of lager zijn dan de gesuggereerde 525 euro. En heel verrassend is de prijsdaling ook weer niet: elke gadget wordt naar mate de tijd vordert goedkoper. Maar de vraag is wel: wanneer is het momentum? Wanneer betaal je niet teveel en niet te weinig?

— Lezen en kijken: 5 redenen waarom je de Samsung Galaxy S7 niet moet kopen

De bovenstaande grafiek geeft daar een aardig antwoord op. Niets meer, niets minder. Oh, en waarom je moet besluiten om de gadget aan te schaffen? Hieronder geeft collega Bart vijf redenen waarom de S7 een tof toestel is.