Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

The Ranch : nieuwe Netflix-sitcom brengt That 70s Show sterren bij elkaar [recensie]

the ranch poster
Mart Opdam

In de nieuwe Netflix original serie ‘The Ranch‘ keren Ashton Kutcher en Danny Masterson (‘Hyde’ uit That 70s Show) terug in een sitcom om opnieuw tegenover elkaar te spelen. Kan alleen maar misgaan zou je denken. Wij kregen van Netflix een voorproefje om dit te testen. Een recensie.

Buiten al het gadgetnieuws, vinden wij Netflix ook erg tof. Lekker een serietje bingewatchen. Zeker de Netflix Originals: die zijn overal ter wereld te kijken. De rest van het aanbod verschilt nog steeds enorm per land. Maar eerlijk is eerlijk: de Netflix Originals zijn dikke prima. House of Cards houdt de gemoederen altijd flink bezig, Orange Is The New Black kijkt ook lekker weg (eerste beelden nieuwe seizoen hieerrr) en Beasts of No Nation is ook een aanrader. Maar genoeg veren in de reet van de streamingdienst. Ze hebben nu ‘The Ranch’ in de aanbieding.

Verhaal

Ashton Kutcher speelt Colt Bennett, een uitgerangeerde American football speler die terugkeert naar The Ranch van zijn pa, Beau (gespeeld door Sam Elliott bekend van o.a. The Big Lebowski). The Ranch, een koeienboerderij in Colorado, is verder in slechte staat en wordt alleen bestierd door z’n pa en Colt’s broer, ‘Rooster’.

Rooster wordt gespeeld door Danny Masterson, de tegenspeler van Kutcher uit That 70s Show en verder bekend door Men at Work (is weleens op Comedy Central geweest). Colt’s moeder wordt gespeeld door Debra Winger. Die kende ik zelf niet, maar zij is 3 keer genomineerd voor een Oscar. Prima staat van dienst dus. In deze serie is ze een gescheiden barvrouw, trouwens. Goed, prima acteurs dus. Simpel verhaallijntje. Zou het genoeg zijn om succesvol te zijn?

the ranch still

Zitten ze hoor. (Greg Gayne/Netflix)

The Ranch is verrassend goed!

Ik ging er met aardig wat vooroordelen in: twee acteurs die al samen in een sitcom hebben gespeeld, sitcoms slagen heel vaak niet en misschien belangrijker (omdat het Netflix is): wil ik dit onafgebroken kijken? De eerste aflevering was even moeilijk, wat wel logisch is. De karakters ken je niet, dus projecteer je hun oude rollen op de acteurs. Dit is snel weg, omdat zowel Kutcher als Masterson een totaal ander individu spelen. Masterson (Rooster) is vrij dom, waar hij in That 70s Show de volwassen, uitgekookte kerel speelde. Kutcher (Colt) is de slimste van de familie, of in ieder geval de persoon met de meeste potentie. Hij speelde in That 70s Show, maar ook in andere series, een beetje het sulletje.

Lees ook: Narcos verrijkt en verneukt je leven

De grappen zijn bij vlagen best prima. Wel jammer dat Netflix er een lachband onder heeft gemonteerd, maar misschien draagt dat bij aan een echt sitcom gevoel. Poep- en piesgrappen, Uggs worden belachelijk gemaakt, quinoa is kut en fuck is niet gecensureerd. Eigenlijk alleraardigst. De serie is verder geschreven door twee mannen die ook betrokken waren bij de productie van Two and a Half Men. Ik weet niet in hoeverre je daar iets van merkt, maar het lijkt allemaal wel strak. Al met al (redelijk) recente grappen, af en toe een country liedje en dat accent in Colorado is toch chill? Mijn mening: dit is misschien geen serie die je in één keer uitkijkt, maar tijdens het afwassen of aardappel schillen gaat The Ranch erin als zoete koek. De serie is vanaf morgen te bewonderen op Netflix.