Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

iPhone SE reviews – een kleine round-up

iphone se
Mart Opdam

Apple presenteerde vorige week de nieuwe iPhone SE. Reden voor alle liefhebbers en techsites om weer iets te kunnen zeggen over de fenomenale smartphonebouwer en zijn nieuwe wonder-telefoontje. En dat is het: een telefoontje. Niets meer, niets minder. Een iPhone SE review round-up.

Wij bij Draadbreuk deden overigens ook mee aan de polonaise. Dennis is onze Apple-watcher en schreef al wat nuttigs over de iPhone SE. Maar wacht even. Heeft iemand dat ding al in z’n handen gehad? Wij niet in ieder geval. Daarom een round-up van mensen die wel gezegend waren door de goden uit Cupertino (zieke plek trouwens).

iPhone SE review van The Verge, het zal eens niet

 

Het zal ook eens niet. The Verge krijgt weer een apparaat ter test weken voordat ‘ie uitkomt. Leuk voor de rest van het journaille. Lekker eerlijk Hebben wij overigens ook weleens, maar da’s maximaal een weekje, zoals bijvoorbeeld bij de Galaxy S7 Edge. Goed, we kunnen sikkeneuren, doen we voor een keer niet. Maar prima, hun videootjes zijn altijd goed en krijgen wij weer een idee hoe het is in die Apple-hemel. Wat de charmante TheVerge-dame zegt over de iPhone SE? Hij is klein, qua uiterlijk precies zoals de 5S, de goedkoopste iPhone ooit en hij voelt goed. Oh, en de doelgroep is: mensen die een kleinere telefoon willen. Stop de persen. De nieuwe iPhone SE is niet voor mensen die een grote telefoon willen.

Een klein scherm is fantastisch aldus Wired

 

Wired heeft de iPhone SE ook mogen aanschouwen. Wat vindt de beste man in filmpje? Een klein scherm heeft allemaal voordelen; je kunt hem beter gebruiken, past goed in je zak (onzinnig voordeel) en een groot scherm is ‘gewoon onhandiger’. Wel mooier films kijken, vindt hij. Het lijkt me dat hij daar gelijk in heeft.

Nog een Amerikaan test de iPhone SE

iphone se specs

 

Wat is Amerika toch een mooi land hè! Het land van de dappere en vrije mensen. Alweer een review uit US of A. Dit keer is het de beurt aan Time Magazine. Hun conclusie?  De telefoon is voor mensen die een kleine telefoon fijn vinden. Volgens mij hadden we die al gehoord. Verder zijn ze wel iets eerlijker over de nadelen. Ondanks dat de iPhone SE de goedkoopste iPhone ooit is, is hij nog ‘steeds duur voor wat je krijgt’. Op de telefoon zitten de technische snufjes van de iPhone 6, maar de ruimte is niet uit te breiden. Met 16 GB is dat misschien niet zo handig, aangezien er een 4K camera op zit. Dank, Time!

Het is niet allemaal even geweldig

 

Jonathan Morrison – wie kent ‘m niet – vertelt even hoe het echt zit. Prima telefoon die iPhone SE, alleen heeft hij ook een paar minpuntjes. Eindelijk iemand die even echt wat negatiefs zegt. Zo vindt hij het achterlijk dat het Apple niet gewoon een goeie front-facing camera erin heeft gestopt – er zit maar een camera in van 1,2 MP. Ook is hij boos over het feit dat je maar 30 seconde kan filmen in 4K en dat dan je opslag al vol zit. Eens Jonathan, maar daar waren we net al achter.

Wat hebben we hier van geleerd?

Apple heeft een voorkeur voor Amerikaanse journalisten. De iPhone SE is klein. Er zit technische meuk in van de iPhone 6S. Het is de goedkoopste iPhone ooit, maar toch nog duur. Wat ik vooral opvallend vind dat Apple komt met een telefoon die gericht is op een niche markt. Tenminste zo lijkt het. Dit is overings wel het formaat dat Steve Jobs voor ogen had. Maar goed, die visie is ook achterhaald. Hopelijk krijgen wij het telefoontje ook om even te testen of die Amerikanen hun werk wel goed doen. Maar of we wat nieuws te zeggen hebben? Ik betwijfel het.