Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nokia koopt smarthealth bedrijf Withings

withings
Mart Opdam

Afgelopen week heeft Nokia het smarthealth bedrijf Withings gekocht. Prima stap om aan de hype mee te doen Nokia!

Het credo ‘meten is weten‘ staat inmiddels getatoeëerd op het lichaam van elke CEO van de grote techbedrijven. Consumenten willen alles weten van zichzelf en daar gezonder door worden. Tegenwoordig is je gewicht elke maand even checken en om de vijf jaar je cholestrol, niet genoeg. Je moet continue je bloeddruk, slaappatronen en vetpercentage in de gaten houden. Tenminste, dat denkt en hoopt Nokia. Dat Nokia inzet op Withings lijkt hier een schoolvoorbeeld van te zijn. Na even op Google te hebben gezocht kwam ik niet veel verder bij Withings dan een paar kekke horloges, weegschalen en bloeddrukmeters. Hier alvast een voorproefje:


Ziet er wel echt verdomd slick uit.

Gaat het wel lekker Nokia

Nee. Jammer hoor. Wij hebben nog altijd heimwee naar de oude telefoonbouwer. Maar Nokia is niet dood. Ze proberen dure kruimels te eten die achtergelaten worden door de grote jongens. Door bijvoorbeeld mee te doen met de virtual reality hype. Of zoals deze week het geval was: meespringen in de eHealth- /smarthealth- /super-gezond-en-toch-digitaal- hype. En dat doe je door een klein hip bedrijf te kopen. Wtihings in dit geval. Voor 170 miljoen ballen om precies te zijn.

Withings

Withings is van origine een Frans bedrijf. Kantoren in de US of A, Hongkong en Parijs. In de laatstgenoemde stad is de overname bekend gemaakt afgelopen week. Met veel bombarie en superlatieven. Dat terzijde, Withings lijkt een prima bedrijfje om over te nemen. Zo heeft een kleine 200 werknemers en aardige producten. Ze kregen wat prijzen waar de loftrompet flink over werd afgestoken. Een weegschaal die gewichtsverlies van de gebruikers kon tweeten en de babymonitor bijvoorbeeld. Fantastisch allemaal.
Verder hebben ze nog: apparaatjes die luchtkwaliteit kunnen meten en je slaappatronen. Wat wordt de wereld toch mooi.
De toekomstige tak binnen Nokia zal worden geleid door meneer Hutchings, de huidige CEO van Withings. Ik ken de beste man niet maar het is altijd goed dat mensen bij dit soort overnames mee worden genomen.

Nokia en Withings zitten in een bootje

Het begin van een slecht rijmend liedje. Zonder gekheid, kan best wat worden. Zelf maak ik me nooit zo druk over mijn bloeddruk. Daar wordt ‘ie alleen maar hoger van hahaha. Ook de luchtkwaliteit lig ik niet zo wakker van. Laat staan het monitoren van een kind dat ik niet heb. Toch, als bijvoorbeeld zorgverzekeraars hier mee aan de haal gaan dan zit het standaard in het pakket. Dat ze een beetje bij kunnen houden wat jij allemaal inademt. In REAL TIME! Oh jongens wat zitten we hier op te wachten.

Ik loop hier wel heel negatief te doen, doe ik bewust. ‘Men’ loopt dit soort meuk al snel toe te juichen. Kritische noten kraken is belangrijk denk ik. Een klein beetje stil staan bij wat dit soort producten voor gevolgen kunnen op de lange termijn is niet eens zo dom.