Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Nintendo, Microsoft en COD

De wandelgangen met Nintendo, Microsoft en COD
Dennis de Vries

Terwijl Nederland nog aan het bijkomen is van Koningsdag, draait de rest van de wereld gewoon door. Geruchten, geroddel en gefluister in de techwereld stoppen niet voor een oranje tompouce en een meter bier. Deze week vingen we berichten op over de Nintendo NX, Call of Duty en de Surface Phone

Nintendo NX wordt lekker gek

Nintendo gaat iets nieuws doen. En Nintendo kennende is ‘iets nieuws’ ook echt nieuw-nieuw. Het bedrijf schuwt een lekker stukje out-of-the-box denken niet, dus we zijn erg benieuwd wat hun volgende console wordt. We weten in ieder geval dat het momenteel Nintendo NX genoemd wordt, en dat het niet zomaar de opvolger van de Wii U gaat worden. En we weten nu ook wanneer hij gelanceerd wordt. In een financieel document van Nintendo doken wat aanwijzingen op. Daarin stond letterlijk: ““For our dedicated video game platform business, Nintendo is currently developing a gaming platform codenamed ‘NX’ with a brand-new concept. NX will be launched in March 2017 globally.”
Ah, dat is dus precies tijdens de E3? Ja, die vindt ook rond die tijd plaats. Maar Nintendo zelf heeft al gezelgd dat ze hun nieuwe apparaat liever op een eigen evenement presenteren.

Call of Duty…in spaaaace!

Call of duty infinite warfare
Aaah, we weten het nog goed. Uren, dagen, weken hebben we besteed aan de Call of Duty reeks. In de loopgraven, terwijl de nazi’s tegenover ons zaten. En later, in een meer hedendaagse setting, gingen we de wereld over om internationale wapenhandel en ingewikkeld complotten de kop in te drukken. De volgende Call of Duty reist nog verder de tijd in: naar de toekomst. Op een gelekte poster is de cover van de game te zien. En daarop is duidelijk een ruimteschip of iets dergelijks te zien. Het spel wordt aangeboden als digitale editie, als je wilt kun je er ook de geremasterde versie ban COD 4: Modern Warfare bij krijgen.
Hoe gaat deze heten? Call of Duty: Even More Modern Warfare? De titel is al eerder uitgelekt. Infitine Warfare gaat het worden.

Windows Phone leeft nog

Het is al tijden stil rond Windows Phone. Of Windows 10 Mobile. Of hoe het dan tegenwoordig ook genoemd wordt. Nieuwe, mooie toestellen hebben we al een eeuwigheid niet meer gezien, en een eerder gerucht meldde al dat het er dit jaar ook niet echt in zou zitten. Einde verhaal? Niet volgens Windowscentral, die bij bronnen opving dat het in april 2017 toch echt weer gaat gebeuren. Microsoft is de mobiele telefoons nog niet vergeten en gaat de hele boel over een klein jaar behoorlijk updaten.
Wordt het een nieuwe Lumia? Dat is nog niet duidelijk. Voorlopig houden we het nog even bij de aanduiding ‘Surface Phone’.