Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung wil standalone Gear VR gaan maken

Samsung wil standalone Gear VR gaan maken
Mart Opdam

Samsung is bezig met een virtual reality bril die je kunt gaan gebruiken zonder je smartphone. Dus verkopen die Gear VR en sparen voor de standalone Gear VR

Zijn we net gewend aan het in- en uitklikken van je Samsung tellie in die mooie, witte skibril, komt Samsung met een versie waarbij je telefoontje helemaal niet nodig is. Nou top. Het nieuwsmedium Variety komt met dit fantastische nieuws. Iets waar onze ruiten van sprongen, zullen we maar zeggen.


Iemand kijkt een horror film op z’n Gear VR, om te gieren!

Is dat nou nuttig zo’n standalone Gear VR?

Niet als je de huidige Gear VR hebt aangeschaft, dan is het kut. Nog meer geld uitgeven. Maar niet verkeerd, dat ze er mee bezig zijn natuurlijk. De standalone Gear VR moet ook gebruik gaan maken van bewegingen van je hand. Dat is natuurlijk wel tof. Injong Rhee, een Samsung bobo, meldde dit woensdag op een conferentie in San Fransisco (Frisco voor intimi). Hij plaatste gelijk wel een kleine kanttekening bij dit grote nieuws: ze zijn nog niet zover met de ontwikkeling ervan. Door de komst van de Gear VR zijn ze wel de markt in gekatapulteerd. Dat komt natuurlijk door de samenwerking met Facebook, en daarmee Oculus Rift. Resultaat, om hippe management term te gebruiken, ze hebben een first mover advantage. Dat wil Samsung lekker uit gaan bouwen. Geef ze eens ongelijk.

Maar is het nou nuttig?!

Zo’n standalone Gear VR bedoel je? Vast. Het scherm waar je tegen aan kijkt is ten opzichte van de huidige Gear VR beter gepositioneerd, minder gevoelig voor frictie (niet meer constant in- en uitklikken van je telefoon) en het afstellen van scherm ten opzichte van de brillenglazen is makkelijker voor ze.

Kosten en toekomst

Dat hij een aardige duit gaat kosten als hij op de markt komt, daar kun je zeker van zijn. Wanneer dat gaat gebeuren is echter onduidelijk. Zal wel een jaar of anderhalf zijn. Oh en dat ze met handgebaren bezig zijn is toch wel erg vet hoor. Als dat wat wordt dan heb je straks ook geen controller nodig. Dus een dikke lekker bezig Samsung kunnen ze van me krijgen!