Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Opmerkelijk: Mangobeat speaker is geen speaker

Mangobeat
Redactie

Een gadget maar toch ook weer niet. Een apparaat maar toch ook weer niet. Kortom: de Mangobeat speaker is een beetje gek.

Waarom? Mangobeat is een houten luidspreker, geschikt voor elke mobiele telefoon, zonder dat er ook maar enige stekker of batterij aan te pas komt. De gadget is gemaakt uit een specifiek deel van de stengel van een muntplant en door resonantie weet het ’t geluid van een smartphone tot wel 8 keer te versterken.

mangobeat
Klik niet op de playbutton. Die doet namelijk niets. Nee, echt niet doen. Heb je wel gedaan, hè?

Mangobeat is handgemaakt, fair trade en eco-vriendelijk; het hout is afkomstig van ecologisch beheerde mangoplantages, waarbij alleen hout dat geen fruit meer geeft wordt gebruikt. Alle resten van materialen worden verder hergebruikt om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. 

Dit is Mangobeat (en een gekke Fransman…)

Ontstaan Mangobeat

Uitvinder van de bijzondere gadget is de Fransman Nidhal Douik die geschiedenis in Parijs studeerde en er ee ietwat zweverige levenswijze er op na houdt. “Welzijn is geen filosofie, het is een gevoel”, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina. 

Ik kwam Mangobeat tegen op een markt in een Frans dorpje en werd meteen verliefd.

Emanuel Scheper, reseller van Mangobeat.

Verliefd

Reseller Emanuel Scheper is (gelukkig) een stuk nuchterder en baas van wandelgemak.nl,. “We worden als mens ‘gedwongen’ om tot dit soort oplossingen te komen. Innovatieve initiatieven als deze zullen we komende jaren alleen maar meer gaan zien”, zegt hij. 

“Ik kwam Mangobeat een paar jaar geleden tegen op een markt in het dorpje Bidart in Zuid Frankrijk en werd meteen verliefd.”

Natuurlijk, qua audio is de Mangobeat niet te vergelijken met een gemiddelde elektronische luidspreker, maar dat hoeft ook niet, claimt Scheper. “De Mangobeat maakt het geluid harder en geen ook een stukje ‘diepgang’. Daarnaast is het een waar kunstwerk. Dus al met al biedt het product best wat extra’s.”

Afhankelijk van het formaat kost de Mangobeat 49 tot 79 euro, inclusief een hoes.