Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nooit meer lelijk Zoomen: Dit is de Detail app

Werking Detail App
Ger
  • Op 13 mei 2022

Zoomcalls, webinars, videoconferenties… De afgelopen twee jaar heeft corona bewezen dat videobellen de toekomst is. Maar wil je als retailer, bedrijf of organisatie iets meer doen dan enkel een lelijk schokkerig hoofd in beeld te brengen, dan ben je vaak tienduizenden euro’s kwijt aan videobedrijven gespecialiseerd in livestreamen. 

Tot nu, want Detail, een start-up uit Amsterdam, maakt het mogelijk om relatief eenvoudig en tegen een laag bedrag zelf videostreaming met meerdere smartphones of andere devices te maken. Je tovert op eenvoudige wijze jouw smartphone of tabletcamera om tot een streamingdevice, waarbij je kunt schakelen tussen de verschillende bronnen. Zo regisseer je zelf jouw livestream.

Detail is opgericht door Paul Veugen, die in het verleden al meerdere succesvolle apps bouwde, zoals HUMAN, een van de eerste Fitness Tracker Apps in de Appstore.

Dit is de Detail app

Zo werkt de Detail App. In 30 seconden. Aan elkaar gekletst door Paul Veugen, ceo en oprichter.

Interview over Detail: ‘Tijdens de pandemie bleek hoe gaar Teams op sommige vlakken werkt’

Wij stelden drie vragen aan Frank Emous, de ‘video nerd’ van het jonge bedrijf.

Hoi Frank,wat is het idee achter Detail?
“In het kort: Detail maakt het mogelijk om cinematic multi-camera videoproductie in een handomdraai mogelijk te maken.Tijdens de pandemie bleek hoe gaar Teams & Zoom op sommige vlakken werkt, en hoe slecht de beeldkwaliteit van de gemiddelde ingebouwde webcam is. Dat doen wij beter.”

Hoe werkt het precies?

Het iOS app logootje van Detail. Fancy, hoor.

“Toen we begonnen was het mogelijk om draadloos je iPhone als een virtuele webcam te koppelen aan je Mac. Dat is nog steeds een hele gave feature. In Zoom,Teams, Twitch en al die anderen kun je Detail en je iPhone gebruiken om je webcam direct te upgraden, want laten we wel wezen: de camera van je iPhone is gewoon veel beter dan je interne FaceTime HD of je usb Logitech Webcam.

Inmiddels ondersteunt Detail meerdere camera’s, die je bedraad of draadloos koppelt met Detail. Door middel van scènes kun je zodoende ‘schakelen’ tussen de camera’s. 

Waar je vroeger echt een bestelbus vol met hardware, camera’s, switchers en heel veel kabels nodig had, kun je nu met één app en een paar iPhones een multicamera show optuigen.

Met scenes kun je verder ook plaatjes en tekst toevoegen aan je presentatie, zoals bijvoorbeeld een naamtitelbalkje of onderwerp. Omdat we ISO recording ondersteunen kun je ná opname een shot aanpassen in je montage zonder dat je ‘springers’ in je edit krijgt.

Wat ik als video nerd persoonlijk mooi vind? Technisch is vrijwel alles te programmeren en dat mede daarmee Detail professionele videoproducties voor de leek binnen handbereik brengt.”

In welke fase zitten jullie nu?

“We zijn nog steeds een start-up en hebben de eerste pre seed investeringen binnen. De app is te gebruiken en te downloaden in de appstore. Verder zijn we bezig met het bouwen aan een aantal gamechanging features zoals multicam editing en later nog mogelijkheid om remote aan een edit te werken.”

Zo werkt de app Detail (en zie je Frank Emous…)

Enthousiast geraakt? Je kunt Detail hier downloaden.