Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kattenliefhebbers: deze gadget willen jullie hebben [video]

Kattenliefhebbers: deze gadget willen jullie hebben [video]
Ger
  • Op 31 augustus 2017

Ik beken: ik ben geen liefhebber van katten. Dat komt doordat ik al mijn hele leven zo allergisch als de neten ben. De gadgets van PetCube zijn voor mij dus zo nutteloos als The Useless Box, maar ik kan me best voorstellen dat het geestig is om je hond of poes op afstand brokjes te voeren. 

Ooit hadden we thuis een poes. ‘Poeska’ was best een lief beest. Vond de familie. Ikzelf merkte daar weinig van, want elke keer dat ik ook maar een beetje in de buurt van ‘r kwam, werd ik misselijker dan  de ochtend na een nacht Drambuie drinken. Dat ik dus niet echt gelukkig word van katachtigen is dus wel te verklaren.

Een hond leek mij en mijn familie wel een leuk alternatief, maar ‘Brokje’, een afvalbakruising tussen een Fox Terriër en boerenfox, kreeg na een jaartje of twee een hersentumor. Gevolg: een hoop drama en een beestje dat ingeslapen moest worden.

Video: Petcube Bites – gadget voor je huisdier

Standje, hoor. 

Het resultaat van deze twee persoonlijke drama’s is dat ik die verschrikkelijke dierenliefhebberij-hype nooit helemaal heb begrepen. Katten van instagram? Klik, weg. Een hond die knuffelt met een baby? Leuk en aardig, maar hij kan ook bijten.

Verschrikkelijke dierenliefhebberij-hype

Een vriend van mij doet aan cat-sitten; als zijn ouders op vakantie zijn, rijdt hij hoogstpersoonlijk naar hun huis om daar schaamteloos een week lang op een stinkende kat te passen. Hoe ik het ook probeer, daar begrijp ik dus helemaal niets van. Die gekke Lize Kurpers-nogwattes, bekend van YouTube en Snapchat en haar kat Dirkieeeeeeeee (wat ze om een volstrekt onduidelijke redenen altijd de camera in schreeuwt), snapt dat ongetwijfeld wel.

Goed, voor dat soort mensen zijn de gadgets van PetCube een geestige oplossing. De PetCube-producten zijn IoT-connected devices, speciaal voor je hond of kat. Zo kun je op afstand met behulp van je smartphone met ze spelen, praten of, in het geval van de PetCube Bites,  zelfs voederen. Je moet er maar zin in hebben.

Vragen. Zoveel vragen.

Mij roept het vooral veel vragen op. Als je zo graag met je hond of kat een dolletje maakt – dan loop je er toch gewoon naar toe? En als je beestje honger heeft, dan geef je’m toch gewoon te eten? Waarom moet je dat op afstand doen?

Het antwoord van Bradley Wells, Senior Manager Marketing Communications van PetCube: “Omdat mensen lui zijn. Ze willen vanaf hun bank spelen met hun of kat en vooral niet opstaan.”

Oké. Helder.