Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Holladiee! Samsung presenteert nieuwe wearables

Holladiee! Samsung presenteert nieuwe wearables
Bas
  • Op 31 augustus 2017
  • https://draadbreuk.nl

Samsung komt met drie met nieuwe wearables. Ze zijn voor het eerst getoond op de IFA in Berlijn. He gaat om een smartwatch, fitnessarmband en draadloze oordopjes, de Samsung Gear Sport, Gear Fit2 Pro en de Gear IconX. Al ontgaat het nut van smartwatches veel mensen nog steeds, maar dat weerhoudt bedrijven als Samsung niet om elk jaar met nieuwe wearables op de proppen te komen.

Samsung wil natuurlijk wel dat er ‘synergie’ tussen al hun ‘devices’ is. Hoe vervelend de marketingtermen ook klinken, de strategie van het techbedrijf is duidelijk. Maar: Is het nodig om zo vaak met nieuwe smartwatches te komen? Niet echt. Zoveel kun je niet veranderen aan een smartwatch of fitnessarmband, dat blijkt maar weer eens bij deze nieuwe producten: de enige verandering die wel echt tof is, is het feit dat zowel het slimme horloge als de fitnesstracker waterdicht zijn.

Samsung Gear Sport

De nieuwe Samsung Gear Sport heeft 1,2″ 360×360 Super AMOLED display. Doordat het beschikt over een AMOLED schermpje, is het een zogenaamd Alwasy On Display. Het scherm blijft, jawel altijd aan, zonder dat de accu snel leegloopt.

Samsung

De accu beschikt over een capaciteit van 300mAh, en verder heeft hij 768MB werkgeheugen en 4GB interne opslag. De gadget draait op Tizen, het eigen besturingssysteem van Samsung. Verder is ‘ie net als de Gear Fit2 Pro, waterbestendig, wat wel tof is, want dat kan eventueel interessant zijn voor de duikers onder ons. De Gear Sport komt 27 oktober op de markt en gaat 350 euro kosten.

Samsung Gear Fit2 Pro

De Samsung Gear Fit2 Pro heeft net als de Sport een Super AMOLED display. Grote verschil is alleen de verhouding van het scherm en de curve die erin zit. Het is tenslotte een fitnesstracker. Daarbij komt ook dat Samsung bekend staat om het maken curved displays. Zie bijvoorbeeld de Galaxy Note 8. De Gear Fit2 Pro is net als de Gear Sport waterbestendig. Deze fitnesstracker is dan weer beter geschikt om zwemprestaties bij te houden. De prijs van de Gear Fit2 Pro is 230 euro en is te koop vanaf 15 september.

Samsung Gear IconX

Tot slot is er nog de Samsung Gear IconX, een gadget waar een collega nogal naar uitkeek. Met deze draadloze oordopjes kun je ook spraakgestuurde opdrachten geven via Bixby. Dit is de, nogal falende, voice-assistent van Samsung. Belangrijk: je moet wel één van de nieuwste smartphones hebben van Samsung, anders werkt het niet. De Samsung Gear IconX heeft een accucapaciteit van 82mAh en gaat zeven uur mee. Er zit ook een oplaadcase bij met 340mAh, dus mocht je niet genoeg hebben aan zeven uur, dan kun je altijd nog die case meenemen. De adviesprijs voor de Gear IconX is 230 euro en verschijnt in oktober/november.