Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nokia meet mijn ongezonde levensstijl [video]

Nokia meet mijn ongezonde levensstijl [video]
Ger
  • Op 2 september 2017

Nokia vindt mijn gezondheid belangrijk. Althans, die conclusie kan ik wel trekken, nadat ik op de IFA op een kleine stand zo goed als helemaal doorgelicht ben met behulp van allerhande Nokia-healthgadgets. 

Nokia heeft in juni van dit jaar Withings, een Franse healthtechstartup, definitief overgenomen en daar pluk ik nu de vruchten van. Want met een healthy smartwatch, een draagbare bloeddrukmeter, een slimme thermometer en weegschaal, weet het merk meer van mijn fysieke gesteldheid dan ikzelf.

Video: de gezonde gadgets van Nokia

Alhoewel: na een nacht clubben bij Rock-Am-Sage kan ik die eigenlijk wel raden. En eigenlijk ook voelen, al bleek met 117/79 mijn bloeddruk meer dan prima te zijn. Met 35,9 graden leek ik alleen wel iets onderkoeld…

Het zijn van die zaken die me eigenlijk niet boeien. Pas als er wat aan de hand is, neem ik dat soort data serieus. Maar dat is eigenlijk te laat, zo lijkt Nokia tegenwoordig te willen zeggen. Je moet constant jezelf monitoren en die gegevens opslaan op je smartphone. Ik word daar eerlijk gezegd een beetje moe van.

Moe

Het zal vast mijn gezondheid ten goede komen, maar dat geldt ook voor het stoppen met drinken van Drambuie of het weigeren van aangeboden fingerfood op een beurs als IFA.  Ik denk niet dat het  leven veel leuker wordt wanneer ik iedere dag in de gaten hou of mijn bloeddruk wel op peil is, of dat mijn ingenomen calorieën onder de 2000 ligt.

Ik ga hier dus ook niet een ‘call-to-action’ plaatsen waar en wanneer je die dingen kunt aanschaffen, dat zoek je maar lekker zelf uit.

Bij dezen.