Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy Book is een tablet en laptop in één. Goh. (video)

Samsung Galaxy Book is een tablet en laptop in één. Goh. (video)
Ger
  • Op 27 februari 2017

Samsung presenteert de Galaxy Book. Dat is geen mooie novelle over het heelal, maar een heuse convertible. Een Windows 10-gadget die zijn weerga niet kent. Een apparaat met dikkere specs dan de powerhouse waarop je Battlefield speelt. Maar bovenal: een product dat niet naar Nederland komt. 

Vooralsnog, althans. Geen zorgen, want: “We hebben de Samsung Galaxy Tab S3 wel”, aldus een immer vrolijk en druk Whatsappende pr-meisje van de Zuid-Koreaanse gigant. Dat we het helemaal niet over die fijn ogende, maar verder oersaaie tablet willen hebben, leek ze even te vergeten.

galaxybook2

Sowieso was de hele pre-briefing gistermiddag rondom de Galaxy Book aan de ietwat opmerkelijke kant. Een marketingmeneer toonde in een soortement van astronauten-hotel de laptop slash convertible en maakt de USP’s van het lor duidelijk door zijn baas af te zeiken. “My boss is away, so now I can Facebook”. De marketingmeneer scrollde met vier vingers op het scherm, om vervolgens zijn wall te laten zien. Er moest worden gegniffeld, dat gebeurde eigenlijk niet.

Mooie herhaling van zetten

De Galaxy Book – verkrijgbaar in 10,6 en 12-inch versie – is op meerdere manieren te gebruiken en dat zou ‘m zo bijzonder moeten maken. Als kleine tv, memoblok 3.0 en laptop, welteverstaan. Heel tof – en toegegeven: mooi gemaakt – maar uniek is het zeker niet. De Surface Pro van Microsoft bestaat al een tijdje en wordt geroemd door alles en iedereen. De presentatie van de Galaxy Book leek daardoor vooral op een herhaling van zetten, maar dan door een ander merk.

Dat maakt ‘m niet per definitie stom, maar spannend evenmin. Tegelijkertijd is het met zijn compacte toepassing, goede specificaties en multifunctionele uitstraling ideaal voor een doelgroep die geen zin meer heeft in meerdere apparaten. Studenten bijvoorbeeld. Hieronder een kort fillempie voor een ander medium:


De Samsung Galaxy Book komt niet naar Nederland. De prijs is dus onbekend.