Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Het MWC. Wij zijn er. Omdat het moet, niet omdat het kan

Het MWC. Wij zijn er. Omdat het moet, niet omdat het kan
Ger
  • Op 26 februari 2017

Draadbreuk lag een tijdje stil. En ligt dat eigenlijk nog steeds. Maar ondertussen gebeuren er wel dingon op techggebied en dat moeten we volgen. En dus zijn we (lees: Ger) gewoon in Barcelona om daar op het Mobile World Congress (MWC) naar de nieuwste meuk te kijken. Scoop: zoveel is het helaas niet meer.

Althans, dat vermoeden we. Semi-journalistiek verantwoord gebaseerd op de 345234 persberichten en embargo’s die we de afgelopen weken al in onze mik geschoven kregen, komen we tot die welhaast schokkende conclusie. Van iOT based netwerk solutions tot een heuse smartphone-auto van Seat (ja, echt), het kwam allemaal voorbij, maar nimmer klikten we (Ger) enthousiast door om meer te weten.

Noem ons cynisch, noem ons verzuurd, maar de waarheid is dat er op mobiel of gadgetgebied tegenwoordig niet veel verrassends te melden is. Huawei komt met de P10, LG met de G6 en Samsung niet met de S8. Kazam heeft telefoons die een redelijke prijs/kwaliteitverhouding hebben, Wiko houdt vast weer een rare persconferentie.

Wat we maar willen zeggen: het is allemaal al eens voorbij gekomen. En dat is dan ook exact de reden waarom Draadbreuk al zolang stilligt. We worden niet meer verrast. We verbazen ons niet meer.

Dat is jammer. Dat is pijnlijk. Maar we (Ger) zijn zo eerlijk om gewoon toe te geven dat hetzelfde riedeltje voor ons ook maar hetzelfde riedeltje is.

Maar nooit je kruit verschieten voordat het kalf verdronken is (of iets in die trant) en dus: hallo MWC! Morgen ga je los en gaat Draadbreuk hopelijk iets zien wat ze nooit eerder heeft gezien.

Dan weten jullie het ’t eerst.

 

Groeten uit Barcelona,

 

Wij (Ger)
Fotocredit: een oldscoolselfie gemaakt met de niet-zo oldscool Galaxy S7 Edge. Wel traditiegetrouw met een barst in het scherm. Locatie: Carrer De Mallorca. Zit een goed clubje op de hoek, kunnen we vertellen.