Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy Fold vs vouwbare iPad

Samsung Galaxy Fold vs vouwbare iPad
Redactie

Stel je voor, een opvouwbaar apparaat dat je overal mee naartoe kunt nemen! Dat is waar de Samsung Galaxy Fold en de vouwbare iPad voor staan. Deze twee apparaten bieden een unieke ervaring die je niet kunt krijgen met een gewone smartphone of tablet. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Allereerst, als het gaat om besturingssystemen, is de Galaxy Fold gebaseerd op het Android-besturingssysteem, terwijl de vouwbare iPad werkt met het iOS-besturingssysteem van Apple. Beide systemen hebben hun eigen sterke punten, dus het is aan jou om te beslissen welke het beste bij jou past.

iPad Mini ter illustratie.

Een ander verschil tussen de Galaxy Fold en de vouwbare iPad is de grootte van het scherm. De Galaxy Fold heeft een 7,3-inch vouwbaar OLED-scherm terwijl de vouwbare iPad een groter 12,9-inch OLED-scherm zal hebben. Dit betekent dat de vouwbare iPad een betere keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een groter scherm om op te werken en te spelen.

Prijs iPad en Galaxy Fold

Een belangrijke factor bij het kiezen van een van deze apparaten is de prijs. De Samsung Galaxy Fold was bij de lancering een van de duurste smartphones op de markt met een prijskaartje van meer dan €2000. De prijs van de vouwbare iPad is nog niet bekend, maar het is bekend dat Apple geen budgetmerk is, dus we verwachten dat de iPad ook aan de dure kant zal zijn.

Een ander verschil tussen de twee is het ontwerp. De Galaxy Fold heeft een scharnier in het midden van het scherm, terwijl de vouwbare iPad waarschijnlijk een scherm zal hebben dat vouwt zonder scharnieren. Dit maakt de vouwbare iPad mogelijk iets robuuster dan de Galaxy Fold.

Ten slotte is er nog de hardware. De Galaxy Fold heeft een Qualcomm Snapdragon 855-processor terwijl de vouwbare iPad waarschijnlijk een A-serie chip van Apple zal hebben. Dit maakt een verschil in prestaties en efficiëntie.

Dus, als het gaat om de Samsung Galaxy Fold en de vouwbare iPad, hangt het allemaal af van jouw persoonlijke voorkeur en budget. Maar één ding is zeker, deze vouwbare apparaten bieden een leuke en unieke ervaring die je niet wilt missen!