Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Canon lanceert de EOS 1300D

Canon lanceert de EOS 1300D
Jeroen den Otter

DSLR’s zijn er in alle soorten en maten en om maar weer eens te bewijzen dat je niet gelijk een 2e hypotheek hoeft af te sluiten voor je camera komt Canon met de EOS 1300D. Een DSLR die alle basic functies bepakt voor jan en alleman die net dat stapje verder in fotografie wilt maar niet verdoezelt wilt raken in functies.

Met de leus ‘foto’s die zich onderscheiden en direct te delen zijn’ introduceert Canon zijn nieuwe instapper, de EOS 1300D. Laten we dit eens duiden.

De specs

De EOS 1300D onderscheidt zich door Canon’s DIGIC 4+ processor en een 18 Megapixel – APS-C-formaat sensor. Gewoon lekker om de focus perspectieven duidelijk uit te beelden en de achtergrond van een o zo fameuze bokeh te voorzien. Daarnaast kan het voor beginnende fotografen vaak een issue zijn om het zwarte geval gelijk goed onder de knie te hebben. Daar hebben ze bij Canon de scene intelligent modus voor bedacht, waar de camera zelf de beste instellingen toepast voor een specifiek fotografie onderwerp.

Als je de automatische fase bent ontgroeid kan je natuurlijk zelf de handen uit de mouwen steken en je diafragma’s, sluitertijden en ISO-waarden aanpassen. Naast het schieten van plaatjes kan je met de EOS 1300D ook Full-HD filmen, idem met volledige handmatige instellingen als je dat wenst.

De instap DSLR van Canon.

De instap DSLR van Canon.

Connecten met de hoofdletter C

Met zowel Wi-Fi als NFC paradeert deze EOS 1300D trots door het digitale tijdperk, tegenover zijn voorganger, de 1200D, die niks moet hebben van connecten.

Men downloadt foto’s met de Canon Camera Connect app op zijn Android-apparaat of bedient zelfs de gehele camera vanaf deze app. Hoe vet is dat!

De EOS 1300D is beschikbaar vanaf april 2016 en heeft als adviesverkoopprijs € 379,99.