Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sharp GX-BT7 is Star Trek-achtige speaker

Ger
  • Op 8 september 2013

Bose doet het. Logitech doet het. Zelfs Teufel doet het. Alle bluetooth speakers van tegenwoordig dienen strak en compact afgewerkt te worden, zo lijkt het. Sharp gooit het echter over een totaal andere boeg en komt met de futuristische GX-BT7. Met Dancing LED’s en een behuizing die aan de buitenkant een stuk dikker is dan in het midden, kun je oprecht zeggen dat het model van Sharp voor Europese begrippen opmerkelijk ding is.

Perslucht

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke geluidje wat de GX-BT7 maakt wanneer deze aangezet wordt. Het lijkt net alsof er perslucht vrijkomt wanneer op het knopje gedrukt wordt, precies zoals je in slechte sci-fi films ziet. Wij zouden niet raar opkijken wanneer Spock met deze gadget onder de arm de U.S.S. Voyager binnenloopt.

Tegelijkertijd komen bij het aanzetten de Dancing LED’s (twee blauwe led-lampjes die meedansen op de muziek) tevoorschijn getoverd. Dit soort grappen zijn wij in Nederland niet gewend, maar Sharp verzekerde ons dat vooral Japanners helemaal gek zijn van knipperende lampjes en aparte geluidjes. Daarom brengt Sharp de GX-BT7 nou ook maar naar de Nederlandse markt, want misschien vindt Jan met de Pet het ook wel leuk om zo’n opvallend apparaat in de woonkamer te hebben.

Helaas kon Sharp ons nog niet vertellen wat de GX-BT7 zou gaan kosten. In de wandelgangen zou het bedrag tussen de 150 en 250 euro liggen. Enig Google-zoekwerk leerde ons dat er een webwinkel is die de ‘Sharp GXBT7 BW Boombox’ voor 173 euro aanbiedt, maar of dat het Spock’s gadget is durven we niet te zeggen – een plaatje ontbreekt namelijk.