Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Marshall zorgt voor rock & roll op de IFA

Marshall zorgt voor rock & roll op de IFA
Paul Gersen

Het was even zoeken op de cleane en keurige IFA, maar toch vonden we nog een beetje rock & roll op de grootste techbeurs van Europa. Logischerwijs in de stand van Marshall, het befaamde versterkermerk waar menig vuige artiest een relatie mee heeft. En ze presenteerden ook nog eens een nieuwe speaker voor thuis: de Marshall Stanmore.

marshall_wallVoor degenen die Marshall niet kennen: dit merk maakt versterkers waar de grootste rockartiesten al decennia hun gitaren op inpluggen, en het liefst op een hele muur. Het past perfect in de traditie van instrumenten op het podium kapot slaan, tatoeages, lange haren en groupies in de bandbus. Want een ding is zeker: een gitaar in combinatie met een versterker als deze en de mooiste vrouwen zullen zich aan je onderwerpen.

Schaars geklede vrouw op je Harley

Wat je Marshall kunt verwijten, is dat ze veel te lang hebben gewacht met het maken van consumentenelektronica. Wan naast een enorm rock & roll-imago hebben de versterkers van het bedrijf nog een voordeel. Ze klinken namelijk verdomd prettig. Alsof je met je Harley Davidson door de woestijn rijdt met een schaars geklede meid achterop, maar dan qua geluid. Wij konden ons al jaren voorstellen dat mensen een beetje van dat in de huiskamer zouden willen halen.

Ook Slash scoorde vrouwen door Marshall. Denken we.

Ook Slash scoorde vrouwen door Marshall. Denken we.

Timmer eens een versterker in elkaar!

Sinds eind 2010 maakt het bedrijf hoofdtelefoons voor de normale man, maar we zaten eigenlijk te wachten op een luidspreker. Een versterkerbouwer zou dat ook in elkaar moeten kunnen timmeren, toch? Die belofte werd vorig jaar ingelost: toen verscheen de Hanwell: een erg tof uitziende portable speaker. Erg vet, zeker omdat hij het bekende uiterlijk van de versterkers had. Maar potverdorie, hij was wel aan de grote kant. Daarom stonden we toch even met kwijl in de bek toen we op de IFA de Marshall Stanmore zagen.

Vintage

Niet dat de Stanmore klein is: we hebben het hier over een apparaat dat afmetingen heeft van 350 x 185 x 185 mm. Daarmee is hij echter een stuk subtieler dan zijn grote broer. Maar in alles straalt hij het vette imago van Marshall uit: een vintage kast, goudkleurige details en grote analoge draaiknoppen. Er is zelfs een spiraalsnoer meegeleverd om je telefoon te verbinden. Niet dat dat echt nodig is: de luidspreker kan ook gewoon met bluetooth verbonden worden. Ook tof voor de vinyldraaiers: de speaker heeft een RCA-input, dus je kunt ‘m aan je platenspeler koppelen.

Verder dan de concurrentie

Daarmee gaat deze luidspreker net even verder dan de meeste van zijn concurrenten. Je merkt dat hij voor de echte audiofreak bedoeld is die ook nog eens van een beetje rock & roll houdt. Hoe hij klinkt, konden we niet echt beoordelen door de oorverdovende herrie op de IFA, maar het merk kennende geven we ‘m even het voordeel van de twijfel. Ook de prijs is nog niet bekend, al vermoeden we dat hij niet echt goedkoop zal worden. Ach, dan slaan we maar een gitaar minder per jaar kapot…