Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Apple’s Smart Battery Case geeft iPhone 6S bochel en onderkin

Apple’s Smart Battery Case geeft iPhone 6S bochel en onderkin
Dennis de Vries

Consternaassie, opwinding! Apple fans zitten wereldwijd in een papieren zakje te ademen. Het Amerikaanse bedrijf lanceert zomaar ineens hun nieuwe Smart Battery Case. Geen keynote, geen rijen voor de Apple Store en geen website die ‘down’ is. Gewoon – hop – nieuw iProduct online.

De Smart Battery Case is alleen geschikt voor mensen met een iPhone 6 of iPhone 6S. Het is niet zomaar een rubberen elastomeer hoesje dat je om je iPhone doet. Naast het beschermen tegen (sommige) elementen zorgt deze case ook nog eens voor wat extra stroom. Die lelijke bult op de achterkant? Dat is een accu. En die zorgt dan weer voor flink wat extra gebruiktijd van je iPhone 6S.

Geen verdubbeling van de accuduur

Met een normale iPhone 6S kun je, volgens Apple, 14 uur bellen over 3G, 10 uur internetten via LTE en 11 uur HD video’s afspelen. De capaciteit van de accu in de Smart Battery Case is niet bekend, maar Apple verklapt wel hoeveel uur je erbij krijgt. Met een volle iPhone accu én een volle smartphonehoes-accu kom je op 25 uur bellen, 18 uur internetten en 20 uur video’s afspelen. Net geen verdubbeling dus.

iPhone hoesje met bochel en onderkin

Naast een bochel geeft de Smart Battery Case je jouw iPhone ook een onderkin. Aangezien de stroom van die accu toch op de één of andere manier in je iPhone moet komen, zit er in de case een verbinding met de lightning-connecter van je telefoon verwerkt. Het geheel is dus niet alleen dikker, ook langer dan je iPhone 6S. Van het ‘smart’ gedeelte moet je niet teveel verwachten. Deze case kan niet delen door 0 of de zin van het leven ontrafelen. Wel toont hij netjes het niveau van de extra accu op het beeldscherm.

Goeie genade, wat een geld

Nu kun je heel veel vragen stellen bij de Smart Battery Case. Zoals: waarom zou je rond willen lopen met een iPhone 6S die eruit ziet als een HTC Incredible S uit 2011? Of waarom zou Apple een hoesje maken dat er al in alle soorten en maten is gemaakt door allerlei andere fabrikanten, zoal Mophie of Trianium? Maar bovenal: waarom, in vredesnaam, waarom zou Apple hier €119 voor vragen?!

 

Smart Battery Case Plus

Binnenkort wellicht te koop, voor echte zwaargebruikers: Apple’s Smart Battery Case Plus.