Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘Met de health-rage slaat de techwereld de plank mis’

Dennis de Vries

Hoe is het? Die vraag beantwoord je met ‘goed, met jou?’. Niets vervelender dan mensen die op die onschuldige vraag hun hele medisch dossier gaan oplepelen. Geen tijd voor, geen zin in, TMI, do not care. Binnenkort kan het wellicht nog gekker. Dat je een bekende vraagt hoe het gaat, en je terug krijgt: “Niet zo best, wacht ik app het je even”.

Techologiefabrikanten hebben hun pijlen gericht op jouw lijf en leden. Elke fabrikant die een beetje wil meetellen, doet’iets’ met gezondheid. Meestal blijft dat beperkt tot een suffe smartwatch met stappenteller. Maar de Samsung Galaxy S5 is al uitgerust met een hartslagmeter. En als de geruchten kloppen zit er in de Apple iWatch een sensor die je bloedsuikerspiegel meet. Alle gegevens worden keurig bijgehouden in de bijbehorende apps. Noem mij maar ouderwets, maar ik denk dan: “Als het goed gaat, gaat het goed”. En als het niet goed gaat, dan leg je de smartphone neer en ga je met je dingetje naar de dokter. Vandaar de stelling:

 

‘Met de health-rage slaat de techwereld de plank mis’

 

 

Grote vraag is nu wat jullie vinden? Hypochondrie, powered by Samsung en Apple? Of de volgende stap in de evolutie? Misschien iets daar tussenin? Laat het even weten in de comments, en vergeet niet de poll in te vullen.

Reacties

 1. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Het inderdaad een hype aan het worden.
  Ik hoef het niet, in de sportschool hou ik toch mijn smartphone niet bij.
  het leid alleen maar af. Ik hoef ook niet om de 5 minuten mijn hartslag te weten. Het is misschien wel leuk om te weten hoe het gaat met je gezondheid via een app.
  maar ik zit er zelf niet op te wachten, en ik ga er al zeker geen
  speciaal apparaat voor kopen. Gewoon lekker hard sporten, en je niet laten afleiden.
  zelf een beetje je calorie en eiwitinname tellen is ook geen grote moeite. 🙂

 2. stijn v brummelen

  Ja, eerst zetten ze ons aan de schermen en laten ons minder sporten en dan moeten we opeens allemaal gezond gaan leven van de mensen die ons aan de schermen zetten. Samsung, innovatie is niet een hartslagmeter, dat is een gimmick.

 3. Raoul

  Als je een telefoon koopt koop je hem niet om mee te sporten. Het maakt de telefoons alleen maar duurder.