Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt IPPA, Wired & FiveThirtyEight

Draadbreuk verlinkt IPPA, Wired & FiveThirtyEight
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Nog geen 5 minuten na de wedstrijd kunnen we genieten van Vines van Van Persie met een supermancape om. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Wat Bart doet als hij niet op XDA zit

The People Tracking Every Touch, Pass And Tackle in the World Cup

FiveThirtyEight
Je zult deze dagen vast wel eens een potje voetbal kijken. En dan zal je ook opvallen dat er af en toe interessante statistieken tijdens de wedstrijd voorbij komen. Schoten op doel, balbezit, mislukte passes, dat werk. Met welke high-tech apparatuur wordt dat allemaal bijgehouden? GPS in de bal? Stappenteller in iedereens schoen? Nope, gewoon ouderwets handwerk, zo wordt in dit artikel uitgebreid uit de doeken gedaan. Een kijkje bij Opta en Prozone, die statistieken rond wedstrijden verzorgen. Hoe gaan ze te werk, met welke apparatuur? En waarom ze liever fanatieke gamers dan professionele coaches achter de knoppen hebben zitten.

 

Kunst met een kleine i

2014 iPhone Photography Awards

IPPA
Gewoon even lekker mooie plaatjes kijken, want we hebben al genoeg aan ons hoofd. De jaarlijkse iPhone fotografie awards zijn weer uitgereikt. Alle foto’s zijn genomen met, duh, een iPhone en mogen alleen bewerkt zijn op het toestel. En man, dat levert lekkere kiekjes op. Kijk en huiver wat een smartphonecamera van tegenwoordig kan maken.
(Foto bovenaan: Yilang Peng, winnaar in de categorie ‘architectuur’)

 

Milkshake

Share: The Icon No One Agrees On

Pixelapse
Na het lezen van dit artikel ga jij natuurlijk als een dolle op de ‘share-knop’ rammen. Die knop met dat icoontje met een paar pijltjes in een rondje. Of een vierkante met een pijl er uit. Of een Y-vorm van pijltjes. Het kan van alles zijn en dat intrigeert designer Ming Ming Lo dan weer. Welke vormen zijn er? Welke is de beste? En als hij het voor het zeggen heeft, wat wordt het dan? Spoiler: het wordt een milkshake.

 

Jouw huis in 2030

The Nightmare on Connected Home Street

Wired
Een ‘connected home’ klinkt heel erg Chriet Titulaer. Tegenwoordig kom je nog niet veel verder dan een slimme thermostaat en een Roomba over de vloer. Mat Honan gaat zo’n 15 á 20 jaar vooruit in de tijd en beschrijft een nacht in zijn slimme huis. Stappentellers in de vloer, slimme koffiemachines en inbraakalarmen die met elkaar in verbinding staan. Het beeld dat hij schetst is alles behalve rooskleurig, maar toch oh-zo herkenbaar. Malware, verplichte updates, falende hardware…de beste man ligt er nachten wakker van.

 

Kijkje achter de schermen

Zo wordt je smartphone gemaakt

Management Team
Nu Draadbreuk officieel een V.O.F. is moeten we ook onze lectuur aanpassen en zo spitten we dus regelmatig de site van Management Team door. We smullen van seminars over zwerfkapitaal en whitepapers over cloud file sharing. Maar ze doen ook iets met smartphones. Op uitnodiging van Lenovo mag een redacteur een kijkje nemen in de fabriek waar smartphones (van Lenovo?) worden gemaakt. Het is geen enorme eye-opener, dit stuk en het feit dat ze daar met wat andere journalisten op uitnodiging zijn, staat écht kritische vragen een beetje in de weg. Maar kijkjes achter de schermen zijn nog altijd schaars, dus pak je wat je kunt krijgen.