Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken Xclusive: waarom je Fifty Shades of Grey moet lezen op een e-reader

Ger
  • Op 16 februari 2015

E-readers zijn saai. Althans, dat vinden redacteuren Ger, Dennis en Paul. En eigenlijk de rest van techminnend Nederland ook. Er is echter een uitzondering op de regel. Een kleine jongen die dapper weerstand biedt tegen iedereen die liever over camera’s of smartphones kletst. Het is onze Bart. En in deze Uitbuiken Xclusive geeft de beste man nog maar eens aan waarom. 

Fifty Shades of Grey is een boekje waar nu een film van gemaakt is. Big deal, hoor ik jullie denken, maar niets blijkt minder waar. Heel vrouwelijk Nederland (en ver daarbuiten) krijgt namelijk rooie oortjes van dit stukje lectuur dan wel cinema. Het verhaal: een rijke, ietwat getroebleerde man profiteert van de naïviteit van een jonge literatuurstudente en dompelt haar onder in de wereld van vuige billentikjesseks. Gevolg: liefde, spanning en een hoop schunnigheid. Volgens Marlies Dekkers, da’s die van dat lelijke ondergoed, een bewijs van de derde feministische golf (?), volgens je moeder een heerlijke fantasie. Dat laatste is overigens een aanname.

Nieuwsgierige wezens

Goed, over Fifty Shades heeft tegenwoordig iedereen een mening, maar wat je er ook van vindt, dat het een boek (en film) voor vrouwen is – daar zijn we het met zijn allen over eens. Maar wij mannen zijn nieuwsgierige wezens: waar maken al die middle age-dames zich zo druk over?

Dan kun je zo’n boek in alle rust lezen vlak voor je gaat slapen, maar dan doen wij liever andere dingen… Het alternatief: lezen in de trein. Dan hebben we namelijk de tijd. Maar ja: trots met Fifty Shades Of Grey rond paraderen doen we ook niet.

De oplossing: een e-reader… Check de video!

Hebben jullie ook een e-reader? Laat het weten in de comments! Het interesseert Paul, Dennis en Ger geen reet, maar Bart kan niet wachten op jullie ervaringen. Met e-readers dus.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Heb een Sony ereader en lees er relatief weinig op. Lees sowiso weinig, maar heb er niet zo veel mee. Sws een kutding, al 3 keer teruggestuurd doordat steeds iets kapotging.