Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vector Flight: verboden voor mensen met epilepsie

Vector Flight: verboden voor mensen met epilepsie
Ger
  • Op 26 mei 2016

Mensen gevoelig voor epileptische aanvallen hoeven dit stukje niet te lezen, maar ieder ander: de game Vector Flight is verdomd leuk om te spelen. Al is het maar omdat het spelletje lekker aan vroeger doet denken.

Althans, die conclusie trokken we toen we Vector Flight op Campus Party, een groot techfestival in de Jaarbeurs, voor het eerst probeerden. De jonge Jirre Verkerk is een ultieme gamefan en heeft samen met wat vrienden het schietspel ontwikkeld. Hij won er zelfs de award voor Best Student Game Design tijdens de Dutch Game Awards 2015 mee. Op zijn kaartje staat trots: ‘Being a nerd really pays off sometimes.’

Je kiest een hypergek hoekig voertuig, en schieten maar. Het lijkt verdomd veel op Asteroids, die arcade-shooter, maar dan met iets meer beweging en snelheid. En dat laatste is een understatement. Niet voor niets zei Verkerk vlak voor de start tegen ons: “Jullie gaan wat meemaken.”

Hij had geen ongelijk. Overal schieten gekleurde vijanden in de vorm van driehoekjes, rechthoeken en andersoortige origami-achtigen voorbij op het scherm. Het resultaat is een verschrikkelijke chaos wat soms zeer doet aan je ogen, maar leuk is het wel. Uitdagend ook.

De game is nog niet beschikbaar, Verkerk is druk bezig de benodigde euries bij elkaar te schrapen om de boel officieel te lanceren. Het is een echte INDIGO-game, dus verwacht geen toeters en bellen, behalve op Draadbreuk. Want wij houden wel van rare spelletjes.

Draadbreuk probeert #vectorflight op #campusparty in de #jaarbeurs

Een video die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op