Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Parachutespringen met een VR-bril op

Parachutespringen met een VR-bril op
Ger
  • Op 26 mei 2016

Met een vr-bril op je hoofd in de touwen hangen. Ik hoor jullie denken: hoe raar is dat? Maar in feite is ‘Para Parachute’ wel een van de tofste VR-oplossingen die ik in tijden heb gezien. Waarom? Parachutespringen in je eigen huis, hoe vet is dat?

“Whaaaa”, een Aziatische man met een grote lelijke VR-bril (voor de nerds: de 2e kit van de Rift) op gaat helemaal uit zijn plaat. Hij is ingegespt en hangt aan een paar touwen in de lucht. Om hem heen staan een paar mensen ietwat vreemd naar hem te kijken. De Aziaat probeert Para Parachute uit, een nieuwe VR-game (of experience), te zien op Campus Party, het techfestival wat aankomende dagen gehouden wordt in de Jaarbeurs.

Para Parachute is gemaakt door een stel enthousiaste HKU-studenten die al tijden bezig zijn met het bedenken van toffe VR-concepten. Als grote fans van de Oculus Rift kwam founder Eward Hage op het idee om een ‘parachutesimulatie-experience’ te maken. De uitvoering is geslaagd.

De virtuele wereld die Hage en zijn team voor het parachutespringen hebben gebouwd ziet er tof uit en doordat je daadwerkelijk fysiek hangt, heb je echt het idee dat je virtueel aan het vliegen bent.

Parachuteren in je eigen huis?

Nu is natuurlijk de vraag: kun je dit thuis doen? Het antwoord: ‘Ehhh, nog niet.’ Para Parachute wordt nu vooral ingezt op events. Grote merken en bedrijven willen op hun stands de nodige reuring, en dan is opvallende vr-simulatie een slimme optie. Zo staat Para Parachute niet alleen op Campus Party in de Jaarbeurs, maar er is ook al een editie naar Taiwan verscheept, vanwege de aankomende CompuTex, een Aziatische techbeurs.

Bovendien is het apparaat wel wat log en groot voor in de woonkamer, zo grinnikte een woordvoerder. Kunnen wij het niet mee oneens zijn, maar tegelijkertijd: in Azië doen mensen rare dingen. Misschien moeten ze de schreeuwende gozer met de VR-bril op eens aan de tand voelen.

Vliegen mrt een #vrbril op. Dit is wel een van de coolste vr-dingon ooit gezien. #vr #campusparty #tech #bril

Een video die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op